KıbrısManşetToplum

Avcıoğlu: “KIBTEK yönetiminden istem-dışı büyük itiraf”

Yusuf Avcıoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Kıb-Tek Yönetiminin bugün yaptığı açıklamada kötü yakıt alımının söz konusu olmadığını belirttiği ifadelere değindi

Yusuf Avcıoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Kıb-Tek Yönetiminin bugün yaptığı açıklamada kötü yakıt alımının söz konusu olmadığını belirttiği ifadelere değindi.
KIBTEK YÖNETİMİNDEN İSTEM-DIŞI BÜYÜK İTİRAF!
Kıb-Tek Yönetimi bugün yaptığı açıklamada kötü yakıt alımının söz konusu olmadığı belirtilirken, açıklamada aynen şu ifadelere yer verildi:
➡️ “SGS gözetim firması tarafından alınan numunelere yapılan analizlerin sonuçlarına yer verildi.”
⚠️ Akaryakıttan Numune Alma ve Gözetim işleri ise 140/2022 numaralı ihale ile Doğru Tasarım Ticaret isimli Dekoratif Perde işi ile meşgul firmaya verilmişti!
1️⃣ İhaleyi kazanmayan şirket, numuneyi HANGİ YETKİ ile aldı?
2️⃣ Numuneyi başkası alacaksa, sözde İhaleyi alan firmaya NEDEN para ödeniyor?
⚠️ Hepsinden önemlisi,
Akaryakıtın İhale ile alındığı dönemlerde;
✅️ Yakıt Numunesini Uluslararası Yeterliliğe sahip bir Gözetim Firması alırken,
✅️ Yakıt Analizini Uluslararası Akredite BİR BAŞKA firma yapıyordu.
Kıb-Tek’den yapılan açıklamaya göre şuan;
⛔️ Yakıt Numunesini alan Firma ile Yakıt Analizini yapan Firma AYNI!
⛔️ Durumu tersten okursak, Analizi yapan firma, analize istediği numuneyi koyup, istediği sonucu alabilecek tüm imkanlara sahip!
TÜM YAKIT SEVKİYATLARINDAN, Sivil Toplum Örgütleri veya KTMMOB’ye bağlı Meslek Odalarına, Tarafsız ve Uluslararası Akredite Test Kuruluşlarında analiz edilmek üzere Numune Alımına izin vermeye YÜREĞİNİZ VAR MI?
➡️ Diğer yandan cevap alamadığımız eski sorularımız hala baki;
İçkale’nin yakıt getirmekte kullandığı gemi, bu sefer de sözde TPIC adına geldi!
⁉️ İçkale’den doğrudan alımların devamı beklenirken hükümetin rota değişikliği ile TPIC’e yönelmesini üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen Rusya’dan yükünü alıp Marmara Ereğlisine gelen General Skobelev tam 3 haftadır orada neyi bekledi?
⁉️ Bundan birkaç ay önce Sunat Atun yakıt işini TPIC’e vermeye çalıştığında elinde %1 Kükürtlü Yakıt olmadığı gibi, Teknecik Limanına uygun gemisi de yoktu ve sözde bu sebepten yakıt taşımacılığı İçkale’ye verilmişti. Şimdi sözde TPIC’den alınacağı iddia edilen yakıt arka planda İçkale tarafından mı getiriliyor?
⁉️ Yakıtın savaş sebebiyle ambargo altındaki Rusya’dan Borsa Fiyatının çok altına alındığı ama bize Borsa Fiyatından satılacağı iddia ediliyor, navlunun kredi borcu olmasının altında yatan sebep bu fiyat farkı mı?
⁉️ Rus Limanından alınan bu Yakıtın Kıbtek’in Teknik Şartnamesine uymadığı, diğer bir deyişle Off-Spec olduğu iddia ediliyor, Yakıtın yükleme Limanındaki analiz sonuçları nedir?
⁉️ Ekim ayı sonunda yaşanan yakıt ihalesi iptalleri bir tiyatronun parçası mıydı?
#YARGILANACAKSINIZ

Diğer Haberler

Başa dön tuşu