KıbrısManşet

Avcıoğlu: Umarım şansları yaver gider

Avcıoğlu, Teknecik Santrali Limanı’ndaki şamandıraların kopması halinde, tamirinin minimum 3 ay süreceğini ve bu sürede santrale yakıt aktarımı yapılamayacağını belirtti

KIB-TEK Yönetim Kurulu Eski Asbaşkanı, Elektrik ve Elektronik Mühendisi Yusuf Avcıoğlu, 37 bin 582 ton kapasiteli Can-Ka isimli yakıt tankerinin 16 bin ton fueloil yakıt yüküyle ülkemize doğru yola çıktığını ve felakete neden olabilecek birçok riskle birlikte Çarşamba sabahı Teknecik Elektrik Santrali Limanı’na ulaşacağını vurguladı

TEKNECİK’TE FACİA RİSKİ KAPIDA!

Avcıoğlu, Teknecik Santrali Limanı’ndaki şamandıraların kopması halinde, tamirinin minimum 3 ay süreceğini ve bu sürede santrale yakıt aktarımı yapılamayacağını belirtti

ÜLKENİN EN ÖNEMLİ GÜNDEMİ ELEKTRİK SORUNU… Ülkede yaşanan elektrik krizi, Kuzey Kıbrıs’ın son dönemdeki en önemli gündem maddesi halini almış durumda. Kuzey Kıbrıs halkı, Kış aylarında yaşanan rutin kesintilerin ardından son haftalarda da yine KIB-TEK ile yatıp KIB-TEK ile kalkar hale geldi. Maliye Bakanı Sunat Atun idaresinde, KIB-TEK’in kötü yönetilmesi ve iş bilmezlikler ülkeyi yine karanlıkta bıraktı. Zamanında çıkılması gereken akaryakıt ihalesine çıkılmaması, akaryakıt temin ihalesini elinde bulunduran firmaya gerekli ödemelerin yapılmaması ve Teknecik Elektrik Santrali’nin ihtiyacı olan fueloil yakıtın TPİC’den ihalesiz alınması ısrarı yaşanan krizin ana sebepleri.

TÜM RİSK 15 GÜNLÜK YAKIT İÇİN… Kriterlere uygun fueloil yakıt stoku bulunmayan TPİC, Maliye Bakanı Sunat Atun’u yarı yolda bıraktı. ‘PETCO’ isimli şirketten ihalesiz olarak alınan 1000’er tonluk fueloil yakıtların ardından geçtiğimiz gün de ‘İçkale’ isimli firmadan 13 ton ve ‘Alkagesta’ isimli firmadan ise 3 ton olmak üzere toplamda 16 ton fueloil yakıt satın alınması için Bakanlar Kurulu kararı üretildi. 37 bin 582Ton Kapasiteli Can-Ka isimli yakıt tankeri, 16 bin ton yakıt yüküyle Marmara Ereğlisi’nden Teknecik Elektrik Santrali’ne doğru yola çıkarken, beraberinde büyük bir risk ve tehlikeyi de getiriyor. Ortalama 15 günlük yakıt ihtiyacının karşılanması için göze alınan risk haddinden çok fazla.

YAKIT TANKERİ HİÇBİR KRİTERE UYGUN DEĞİL… Yakıt tankerinin ülkemize ulaşmasıyla birlikte Teknecik’te bir facia yaşanmasının an meselesi olduğunu vurgulayan KIB-TEK Yönetim Kurulu Eski Asbaşkanı, Elektrik ve Elektronik Mühendisi Yusuf Avcıoğlu, önemli bir tehlikeye dikkat çekti. KIB-TEK Akaryakıt Temin ve Taşıma Teknik Şartnamesi’nde yer alan şartlara göre Teknecik Elektrik Santrali yakıt tahliye limanının, kapasitesi maksimum 14 bin 400 ton olan gemilere göre dizayn edildiği, yakıt boşaltma tertibatının geminin kıç noktasından olması gerektiği ve gemi draftının maksimum 9,5 metre olabileceği belirtiliyor. Şu anda Teknecik Elektrik Santrali’ne doğru seyir halinde olan tanker ise yarı yükte olsa da 37 bin 582 ton kapasiteli, yakıt boşaltma tertibattı geminin gövde ortasında olan ve 11,5 metre drafta sahip bir tanker.

AVCIOĞLU: DENİZE YAKIT SIZMA RİSKİ VAR… Yanaşma platformuna sahip olmayan Teknecik Limanı’nda gemilerin sabitlenmesi için kullanılan 2 adet şamandıra bulunduğunu ve bu şamandıraların da yakıt tahliyesi esnasında gemilerin sabit tutulmasını sağladığını kaydeden Yusuf Avcıoğlu, maksimum 14 bin 400 ton ağırlığa göre dizayn edilen bu şamandıraların hali hazırda 16 bin ton yük ile limana gelecek tanker için yetersiz kaldığına dikkat çekti. Yaşanabilecek olası risklerin göz ardı edildiğini kaydeden Yusuf Avcıoğlu, “Özellikle tahliye esnasında denizin dalgalı olması halinde geminin ağırlığı şamandıraların kapasitesinden fazla olduğu için gemi şamandıraları yerinden oynatabilir ya da zincirlerini kırabilir. En kötüsü de fleksible yakıt tahliye borusunu kopararak denize yakıt sızmasına neden olabilir” dedi.

“UMARIM ŞANSLARI YAVER GİDER”… 2013 yılında AKSA Elektrik Üretim Santrali’nde yaşanan felaketin izlerinin halen silinmediğine dikkat çeken Avcıoğlu, “Geminin şamandıraları koparması, fleksible yakıt hortumunu koparması veya geminin karaya oturması gibi durumlarda yakıt Sızıntısı yaşanabilir” diyerek böyle bir sızıntının telafisi olmadığını vurguladı. Kesin olmasa da tüm bu tehlikelerin yaşanabilme riski olduğunun altını çizen ve yaşanmasının da yüksek ihtimalle muhtemel olduğunu belirten Avcıoğlu, “Umarım hükümetin şansı yaver gider ve bu rezillik kazasız belasız şekilde son bulur” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu