KıbrısManşetSiyasetToplum

Avcıoğlu: Var mı bunlara verecek cevabınız?

“Sınava hazırlanamadık” diyenler olduğu gerekçesiyle ertelenen ve El-Sen’in defalarca açıklama yapıp “şaibeler var” dediği Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu münhalleriyle ilgili inanılmaz iddialar ortaya çıktı

“Sınava hazırlanamadık” diyenler olduğu gerekçesiyle ertelenen ve El-Sen’in defalarca açıklama yapıp “şaibeler var” dediği Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu münhalleriyle ilgili inanılmaz iddialar ortaya çıktı

“NEDEN İMZA YOK?”… “Halkın Partisi MYO üyesi ve KIB-TEK Yönetim Kurulu Eski Asbaşkanı Yusuf Avcıoğlu, ertelenme nedeniyle de geçtiğimiz hafta tartışmalara neden olan KIB-TEK münhal sınavının buram buram şaibe koktuğunu açıkladı. Avcıoğlu, KIB-TEK münhallerindeki şaibelerle ile ilgili paylaştığı görsellerde cevap kâğıtları ve sonuçlar üzerinde “Neden imza yok? Neden penna yok? Neden el yazısı yok? Bu nasıl bir matematik? Var mı bunlara verecek bir cevabınız?” diye sordu.

“REZALET GİTTİKÇE BÜYÜYOR”… Rezalet gittikçe büyüyor diyerek, gerçekleştirilen yazılı sınava girmeyen onlarca kişinin dün KIB-TEK’e sözlü mülakata çağrıldığını dile getiren Yusuf Avcıoğlu, Torpilin, Adam kayırmanın alası Üstel kontrolünde yapılıyor” diyerek, hakkı gasp edilen aileleri hukuk yoluna başvurmaya davet etti.

“HER TÜRLÜ OYNAMA YAPMAK MÜMKÜN”… “Adayların cevap kâğıtları üzerinde isimleri bilgisayar ile yazılarak çıktı alındı ve kişilere öyle dağıtıldı. Yani ayırt edici el yazısı yok, Cevap kâğıtlarına cevaplar kurşun kalem ile işaretlendi. Birilerinin sınavdan sonra cevapları değiştirme imkânı var” diyen Avcıoğlu, “Adayların Kağıt üzerinde imza atacakları bir boşluk yoktu ve imza arttırılmadı. Sınavdan sonra, aynı adayın bilgileri ile yeni bir cevap kâğıdı basılıp, istedikleri şekilde kurşun kalem ile cevap doldurup sınavda birinci gelen adayı sınav kontrolü sonunda sonuncu getirmek de mümkün” diyerek, sınavın şeffaf ve adil şekilde yapılmadığını savundu.

“ALAKASIZ SORULAR SORULDU”… “Sınav soruları arasında, sınava girilen bölüm ile alakasız sorular olduğu söyleniyor” diyen Avcıoğlu, “Mesela Elektrik Elektronik Mühendislerine Blockchain sorusu gibi. Evet Blockchain günümüzün önemli teknolojilerinden biri, ama şunu sormak gerek; Elektrik Kurumu mesela Blockchain’i nerede kullanıyor? Kullanıyor mu? Hayır!” sözleriyle bazı soruların anlamsızlığına dikkat çekti.

“NASIL BİR HESAPLAMA YAPTINIZ?”… Avcıoğlu, “30 sorulu ve soruların eşit değerde olduğu bir sınav sonucunda adaylar Nasıl tam yuvarlak 30, 40, 50, 60, 70 aldılar? 100/30= 3.33 soru başına gelen puan değeri. Hangi matematik formülü/yöntemi veya psikoloji ile bu notları hesapladınız? Alengirli yöntemlerle ahbap çavuş, akraba ve partililerinizi kuruma doldurarak, hakkı olanın hakkını yemenin yolunu böyle mi buldunuz?” sorularını yöneltti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu