GenelKıbrısManşetSiyaset

Avcıoğlu: Yakıt da, beton da, hizmet de, yedek parça da ihalesiz doğrudan alındı

KIB-Tek Eski As Başkanı Yusuf Avcıoğlu, KIB- TEK Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz’ın “Teknecik’te 18 günlük yakıt kaldı, acilen 24 bin tonluk alım yapılmalı” açıklamasının ardından sosyal medyada paylaşımda bulundu.

Avcıoğlu, “Hadi acemisindir bir kere yakıtsız kalırsın, hadi çok acemisindir, yine hata yapar yakıtsız kalırsın, ama 7 kere doğrudan alım yapılıyorsa bunun altında herkes art niyet arar” dedi.

 

7 KERE DOĞRUDAN ALIM YAPILDI

Avcıoğlu, ihalesiz doğrudan alımlara dikkat çektiği paylaşımında, “Önce 24,000 ton sonra 36,000 ton olmak üzere, toplam 60,000 ton yakıt doğrudan alım ile alındı, şimdi yine 24,000 ton dan daha bahsediliyor. Hepsi toplam 84,000 ton ediyor. Her sevkiyatın yaklaşık 12,000 ton olduğunu göz önünde bulundurursak, 84,000 / 12,000 = 7 KERE yakıt sevkiyatı yapılmış olacak. Acemisindir, hata yaparsın bir kere yakıtsız kalırsın. Hadi çok acemisindir, yine hata yapar ikinci kez yakıtsız kalırsın. Ne hikmetse her seferinde ihale bir şekilde kilitleniyor ve tam 7 kere aynı şekilde doğrudan alım yapılıyorsa, kimse kusura bakmasın ama bunun altında herkes bir art niyet arar” dedi.

NUMUNE KARADAN ALINDI

Son sevkiyatta Yakıt Numunesinin analiz tarihi 21 Haziran 2021 iken, Teknecik’e boşaltım tarihi 5 Temmuz 2021 olduğunun altını çizen Avcıoğlu, gelen yakıtın da rafineri çıkışlı olmadığını, örneklerin de gemilerdeki depolardan değil, karalardaki depolardan alındığını ifade etti ve “Numunenin alındığı tank ile gemiye yükleme yapılan tank aynı tank mı? Aradaki 14 gün bu yakıt veya gemi neredeydi?  Niye gelmedi? Veya bize ne geldi? Venezuela’dan mı? Kuzey Irak’tan mı? Suriye’den mi? Nereden geldi? Belli değil” ifadelerine yer verdi.

 

YASA AYAKLAR ALTINDA ÇİĞNENDİ

TPİC’in sahte belgelerle ihaleye katıldığını kaydeden Avcıoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın doğrudan alım yapmakta ısrar ettiğini ancak yasanın ayaklar altına alındığını söyledi. Avcıoğlu,  “TPIC Kamu İhale Yasasının ilgili maddesi uyarınca ceza alması gereken firmaya herhangi bir ceza verilmediği ve yasa ayaklar altında çiğnendiği yetmezmiş gibi, bir de bu firmadan ihalesiz doğrudan alıma devam edilecekmiş” diye konuştu.

 

ADRESE TESLİM İHALELER DURDU DOĞRUDAN ALIM DÖNEMİ BAŞLADI

Peki basında adı “Sahte Evrak” konusuyla anılan ve Merkezi İhale Komisyonu tarafından “Evrak Sıkıntısı” sebebiyle elenen firma hangisiydi?  Sadece yakıt da değil, herhangi bir mal ve hizmet alımında koskoca 8 ayda bir tek alım ihale ile yapılamaz mı? Ne hikmetse yapılamadı (!) Yakıt da, beton da, hizmet de, yedek parça da ihalesiz doğrudan alındı, alınmaya da devam ediliyor…  Aldığımız bilgiye göre şimdi sayaç alımı için de aynı şekilde doğrudan alım hazırlıkları yapılıyormuş! Ne demişti Erhan Arıklı? Adrese teslim ihaleleri durduracağım… İhale dönemi kapandı, artık doğrudan alım dönemi başladı… Doğrudan alıma kaç firma girebiliyor? Yalnız bir! Buna adrese teslim peşkeş de diyebilir miyiz?  Arıklı, önceki sorularda olduğu gibi bu sorulara da cevap vermeyecektir tabi” dedi.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu