DünyaKıbrısTürkiye

Avrupa Komisyonu üyesi Ferreira, depremlerle ilgili başsağlığı mesajı yayımladı

Avrupa Komisyonu üyesi Elisa Ferreira, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremlerle ilgili başsağlığı mesajı yayımladı

Avrupa Komisyonu üyesi Elisa Ferreira, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremlerle ilgili başsağlığı mesajı yayımladı.

Ferreira mesajında, “Türkiye ve Suriye’de meydana gelen şiddetli depremlerde yakınlarını kaybeden ailelere derin üzüntülerimizi ve en içten başsağlığı dileklerimizi iletmek isterim. Gazimağusa’da bir okuldan voleybol turnuvası için Adıyaman’a giden ve hayatlarını kaybeden Kıbrıslı Türk gençler için yüreklerimiz sızlıyor.” ifadelerini kullandı.

Mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Kıbrıs Türk toplumuyla çalışan komisyon personeli de bu çocuklar, onlara eşlik eden ebeveynler ve öğretmenlerden bazılarını tanıyor ve onlara en içten başsağlığı dileklerini sunuyor. Evlatlarını kaybeden anne babaların acısını tarif edecek kelime yok. Depremlerin yol açtığı can kaybı, acı ve hasar çok büyük. Avrupa Komisyonu, depremden etkilenen herkesle dayanışma içindedir. AB üye ülkelerinden arama ve kurtarma ekipleri kayıpların aranmasına destek veriyor ve insani yardım sağlanmıştır.”

Ferreira, Avrupa Komisyonu ve Konseyin Dönem Başkanlığını yürüten İsveç’in, bu trajediden etkilenen Türkiye ve Suriye halkları için Türk makamlarıyla koordineli olarak Mart ayında bir Bağış Konferansı düzenleyeceğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu