GenelKıbrısManşetSağlık

Avukat “Eski sağlığına kavuşacağı günü bekliyorum”

Uykusunda nefes almakta zorluk çeken 14 yaşındaki Ahmet Azizoğlu’nun annesi Dolunay Avukat, yaşadıkları zorlu süreci GIYNIK’a anlattı.

Uykusunda nefes almakta zorluk çeken 14 yaşındaki Ahmet Azizoğlu’nun annesi Dolunay Avukat, yaşadıkları zorlu süreci GIYNIK’a anlattı.

“BEYNİ OKSİJENSİZ KALDI”

Oğlu Ahmet’in uykusunda nefes zorluğu çektiğini ambulansta ise kalbinin durduğunu anlatan anne Dolunay Avukat, “Ahmet’in uykusunun içinde nefes alışları değişince ambulansı aradık ambulansta kalbi durdu beş defa şoklama yapıldı. 5’nci şoklamadan sonra hayata döndü. Beyin oksijensiz kaldığı için Ahmet’in beyni hasar aldı hücrelerde ölme oldu. Yoğun bakımda 46 günlük zorlu bir süreç geçirdik. Çok kötü günlerdi” diye konuştu.

 

“DOKTOR VE HEMŞİRELERİMİZ ÇOK DESTEK VERDİ”

“Hayatta olmasının ilk nedenlerinden biri annem, uykusunda nefes alışlarında farklılığı ilk o gördü” ifadelerine yer veren Avukat, “Hastaneye gittiğimizde Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı daha fazla zarar görmemesi için 72 saat uyutulması gerektiğini söyledi, entübe ettiler. Orada çok kötü günler geçirdik. İki hafta ne olacağı belirsizdi. Hayata tutunup tutunamayacağı bile belli değildi. Doktor ve hemşirelerimiz bana çok destek verdi. Ben güçlü olursam çocuğumun bununla savaşabileceğini söylediler. 46 gün sonunda eve döndük bizi evde de hiç yalnız bırakmadı hemşire ve doktorlar. Ahmet yeni doğmuş bir bebek gibi biz tekrar başladık, boynunu tutabiliyor, oturmaya başladı ve yavaş yavaş ayaklarını oynatmaya başladı.  Önümüzde uzun bir süreç var ama ben bu süreci atlatacağımızı çocuğum yeniden eski günlere kavuşacağını biliyorum hissediyorum.  Ahmet doğum gününü yoğun bakımda geçirdi şu anda 14 yaşında” dedi.

“O GÜÇLÜ BİR ÇOCUK”

Anne Dolunay, “Ahmet, gerçekten çok sessiz sakin bir çocuktu bu yaşa kadar bir kere olsun bizi üzmedi. Uslu akıllı vicdanlı bir çocuktu. Allah’ına inanan güvenen bir çocuk.  Çok zor bir süreç ama çocuğumun bu süreci atlatması benim psikolojime bağlı olduğu için hiçbir şeyi kafama takmıyorum.  Eski hayatına kavuşabileceği günleri 4 gözle bekliyorum.  Ben ona yeri geliyor müzik dinletiyorum çizgi film açıyorum. Sohbet ediyorum ona güçlü bir çocuk olduğunu, bu günlerin geçeceğini söylüyorum.  Bugün çocuğum nefes alabiliyorsa ve ben bu kadar güçlü bugünlere gelebildiysem hastanedeki doktor ve hemşirelerin ailemin, yakın arkadaşlarım, Küçükkaymaklı muhtarımız her zaman destekçim oldular olmaya da devam ediyorlar” diyerek destek olanlarına da teşekkür etti.

 

OĞLUMA DUA EDERKEN NİSA’YA DA EDİYORUM

Anne Dolunay Avukat, “Küçük Nisa’ya geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Aynı duyguları yaşadığım için anne ve babasının yaşadığı duyguları çok iyi anlayabiliyorum.  Nisa’ya acil şifalar diliyorum çocuğuma dua ederken Nisa’ya da dua ediyorum inşallah en erken zamanda onlarda sağlıklarına kavuşur” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu