KıbrısManşetSiyaset

Avukat Özen Hürses, UBP Parti Meclisi adayı

Ülkemizin başarılı ve tanınmış hukukçularından Avukat Özen Hürses, Ulusal Birlik Partisi’nin 22. Olağan Kurultayı’nda Lefkoşa İlçesi’nden kadın kotasıyla 3. Sıra Parti Meclis adayı oldu

Ülkemizin başarılı ve tanınmış hukukçularından Avukat Özen Hürses, Ulusal Birlik Partisi’nin 22. Olağan Kurultayı’nda Lefkoşa İlçesi’nden kadın kotasıyla 3. Sıra Parti Meclis adayı oldu.

1979 yılında Gazimağusa’da dünyaya gelen ve 1996 yılında Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nden mezun olduktan sonra DAÜ Hukuk Fakültesi’ni ikincilikle bitiren Avukat Özen Hürses, İngiltere’de University of Leicester’da Avrupa Birliği ve Uluslararası Ticaret Hukuku alanlarında yüksek lisansını tamamlayarak ülkesine döndü.

2003 yılında Lefkoşa’ya yerleşip hukuk bürosunu açarak avukatlık mesleğini icra etmeye başlayan Hürses, yıllardır çeşitli sivil toplum örgütlerinde görev yaptı. 2017-2020 yılları arasında Cumhuriyet Meclisi tarafından seçilerek Yüksek Adliye Kurulu üyeliği de yapan Hürses, Ulusal Birlik Partisi içerisinde disiplin ve yönetim kurullarında görev yaptı.

Kıbrıs İş insanları Derneği Üyesi de olan Özen Hürses, 18 yıldır Lefkoşa ve Girne ofislerinde icra ettiği Avukatlık mesleğinin yanı sıra tapu satış memurluğu da yapıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu