KıbrısManşetToplum

Aynayı yüzüne tutmayan iki yüzlü anlayış

Ülkenin en büyük iki partisi konumunda olan UBP ve CTP başta olmak üzere diğer yama partilerinin kişisel menfaat üzerinden ele aldıkları siyaset anlayışı halka büyük zararlar vermiştir

Kıbrıs Türk Siyasetinin en büyük handikaplarından biri de öngörüsüzlüktür..

Bu nedenle de geçmişten gelen hatalarından da ders çıkarma gibi bir gayleleri hiç olmadı.

Dolayısıyla toplumsal fayda analizi yerine rant, entrika ve çıkar ilişkileri üzerinden yol aldı siyaset kurumu.

Geçmişle yüzleşmeden geleceğe dair adım atılmaması bir yana bu toz bulutu içinde kalmayı ve kendine hareket alanı yaratmayı tercih etti.. Nitekim ülkenin en büyük iki partisi konumunda olan UBP ve CTP başta olmak üzere diğer yama partilerinin kişisel menfaat üzerinden ele aldıkları siyaset anlayışı halka büyük zararlar vermiştir.

Bıgün halkın başına bela olan birçok yasanın örneğin  *İTEM Yasası

*KDV, Birleşik Faiz Yasası, gazetecilerin yargılandığı özel hayatın gizliliği yasası, gibi, bunun yanında GÖÇ Yasası gibi  CTP hazırladığı  UBP çıkardığı . *MOBESE ve faşist bilişim yasasını UBP’nin  hazırladığı CTP çıkardığı ve savunduğu gibi .

*Haciz Yasasını yine CTP çıkardığı gibi.

*İlahiyat Koljejleri ve Kuran Kurslarının açılması CTP döneminde son sürat devam ettiği gibi .verebileceğim örnekler var.

Şöyle bir hafızalarımızı yoklayalım ve yakın geçmişi hatırlamaya çalışalım.

Bugün meydanlarda KIB-TEK konusunda ahkam kesip, atıp tutanlar AKSA ile alım garantili sözleşmeyi 2024’de kadar uzatanlar değil midir?  Eğer unutulduysa hatırlatmış olayım bunu Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)-Özgürlük ve Reform Partisi (ÖRP) hükümeti sağladı.. Dome Hoteli ihalesiz eski milletvekillerine kiralayıp peşkeş çekip onlarca işçiyi işten attıran yine CTP oldu ..CTP döneminde Vakıflar Bankasından ve de  Kalkınma Bankasından gerek UBP gerekse CTP yandaşlarına verilip geri alınamayan ya da tahsil edilemeyen kredilerin  hesabı soruldu mu?

Ve bunlar gibi  sıralayıp örnek verebileceğim onca  konu var.

Bütün bunlarla yüzleşmekten kaçınan , yapılan bu yanlışlarından ders çıkarmayan iki yüzlü siyaset yapmayı tercih eden bir anlayış gelişti maalesef!

Bakın ne diyor İsmet Akim..

CTP KIB TEK’İ SATACAKTI”: diyor..

Peki İsmet Akim kimdir?

CTP iktidarı döneminde KIB-TEK yönetim kurulu başkanlığı yapan, emekli Sayıştay Başkanı, Ne diyor?

İsmet Akim, yerel bir TV’ye yaptığı ifşaatta, CTP’nin iktidar olduğu 2014 yılında, KIB-TEK’in satışı için bir protokol imzaladığını, bunun belgelerinin eski CTP Milletvekili ve Bakan merhum  Sonay Adem tarafından kendisine verildiğini açıkladı. Akim, kendi döneminde KIB-TEK ‘e 100 kişi istihdam ettirildiğini de açıklayarak şöyle konuştu:

“ CTP’nin manifestosunda KIB-TEK özerkleşmesi var. Ama sonra gittik satılsın diye anlaşma yaptık. Bu sağlıklı bir duruş değil… Protokol 2014 yılı Aralık ayında imzalandı. Protokol hemen satılması için yapıldı. Başaramazsak satılsın dendi. O protokol hala durur. “

Akim, 2009 yılında AKSA ile 15 yıllık alım garantili sözleşme imzalayanın da CTP olduğunu açıkladı…

Bu arada belirteyim İsmet Akim 2013 – 2016 yılları arasında KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu