KıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Aynı gemide değiliz ve fakat

Şimdi herkesin elini vicdanına koyarak toplumsal meseleler üzerinden yüzleşmesi gereken konularla yalpalamadan objektif olarak yaşananlara ve  olup bitenlere bakması gerekiyor

Şimdi herkesin elini vicdanına koyarak toplumsal meseleler üzerinden yüzleşmesi gereken konularla yalpalamadan objektif olarak yaşananlara ve  olup bitenlere bakması gerekiyor.

İlk sorum şu olsun.

Bugün  Kıbrıs Türk Halkının varlığını, kimliğini korumak ve bunu yaşatmak için toplumsal bir anlayışa ihtiyaç var mıdır?

Ya da şöyle sorayım.

Bugün Kıbrıs Türk Halkının varlığı ve kimliği tehdit altında mı?

Bu sorunun cevabını herkes kendi muhasebesini yaparak verebilir elbet.

Ve fakat bugün böyle bir tehlike ile karşı karşıya kalırsak/ kalmışsak bu tehdit kimden gelirse gelsin Kıbrıs Türk Halkının varlığını ve kimliğini korumak ve yaşatmak için kararlılıkla ortaya koymamız gerekenler olduğu çok açık.

Peki nedir bunlar?

Demokrasimiz, yargı bağımsızlığımız, laiklik anlayışımız ve evrensel değerler.

Dolayısıyla toplumsal karakterimizle bütünleşen bu temel değerlerimizi siyasi görüşlerimize, ideolojik eğilimlerimize bakmaksızın  kararlıkla korumak zorundayız. Bizim ülkemizde şu veyahut bu sebeplerle görüş ve duruşlarımızdan dolayı ayrışacak lüksümüz olmadığını öncelikle idrak etmek zorundayız. Ve akabinde de herkese eşit fırsat sunmanın zeminini birlikte oluşturmalıyız. Çocuk, genç ,yaşlı, kadın, erkek demeden insan odaklı cinsel  kimliği ne olursa olsun tüm bireylerimizin  insan hak ve özgürlüklerine yakışır şekilde eşit, adil olarak toplum içinde yer alması ve kamu hizmetlerinden eşit faydalanmasını mutlak surette sağlamalıyız.

Bunun için de yasalarımızın güçlendirilmesi uygulanabilir olması gerekiyor.

Bizim küresel alanda görünür olabilmemiz için Dünya’dan kopmadan uluslararası alandan uzaklaşmadan ve ilişkilerimizi en üst seviyede tutarak  ve elbette her koşulda yanımızda duran Türkiye ile doğru ilişkiler kurarak birlikte yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Ülkemizde bugün herkesin hemfikir olduğu kamu reformu özelinde yapmamız gerekenler olduğu da sır değil.

Ve fakat herkes bunun farkında olmasına karşın bugüne kadar kimsenin de buna yaklaşmadığını üzülerek belirtmek isterim. Bugün ülkemizde ihtiyaç haline gelen en önemli konulardan bir tanesi de vergilendirme politikalarıdır ,bunun yanında üretim ve teşviklerle ülkemizi ekonomik açıdan ayakta tutmak için ortaya konması gereken politikalar vardır.

Kısacası siyasi görüşü, duruşu ne olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin şunu çok net ifade etmemiz gerekiyor artık.

Ülkemizde birlikte hareket ederek yapacağımız çok şey var.

Hepimiz aynı gemide değiliz görüntüsünden bir an evvel uzaklaşmamız gerekiyor.

Çünkü böylesi bir düzende maalesef aynı gemide olduğumuzu söylemek doğru olmaz. Buna karşın sorunlarımız farklı görünse de aslında bir nokta da  gelir ve birleşir. Eğer birbirimize yakın durmaz, empati yapmaz ve bu benim sorunum değil diye bir yaklaşım sergilersek, bugün o sizin gibi görünmeyen sorun yarın bir gün gelir sizin de sorununuz olur…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu