EkonomiGenelKıbrısManşet

Azerbaycan’a yatırım çağrısı

Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği (ATİB), Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nı (KTSO) ziyaret etti

Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği (ATİB), Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nı (KTSO) ziyaret etti

YARDIMA HAZIRIZ

Azerbaycan-Türkiye İş Adamları Birliği (ATİB), KKTC’li iş insanlarına Azerbaycan’a yatırım yapmaya davet etti. ATİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yangın, “Küçük küçük gruplar halinde hiç gecikmeden çıkın Azerbaycan’a gelin, iş yapalım yatırım yapalım, ürünlerinizi pazarlayalım. Her türlü yardıma hazırız” dedi. ATİB Başkanı Yangın ve beraberindeki heyet dün Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nı (KTSO) ziyaret ederek, Oda Başkanı Ali Kamacıoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Konuk heyete KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer eşlik etti.

SOMUT ADIM ZAMANI

Cemal Yangın ziyarette yaptığı konuşmada, formalite ziyaretlerin yerine somut adımların atılacağı etkinliklerin önemine işaret ederek, “Nezaket ziyaretlerinin dışına çıkmalı, icraata yönelmeliyiz. İşbirliği veya iş yapmak için Küçük küçük de olsa durmayın çıkıp Azerbaycan’a gelin. Yatırım olanaklarımız oldukça elverişli, ürünlerinizi pazarlayabileceğiniz şirketlerimiz var. Bunu sık sık yapmak gerekiyor” diye konuştu. Harekete geçmeden icraatın olamayacağına değinen Yangın, “Birkaç iş operasyonunu karşılıklı olarak hayata geçirelim. Gücümüzü ticarete yönlendirelim. Sorun varsa tespit edip çözelim” dedi.

KTSO’NUN HEDEFİ İHRACAT

Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu, oda hedefinde ihracat olduğuna vurgu yaparak, “Biz her şeye rağmen ihracat hedefiyle yola çıktık. 2010 yılından sonra Kıbrıs Türk Sanayisi ivme kazandı. İhraç ürünlerini ve sektörlerini geliştirdi” ifadelerini kullandı. Kamacıoğlu, önümüzdeki Eylül ayında Azerbaycan’a yönelik bir ziyaret gerçekleştirebileceklerini söyleyerek, “Bizler ihracata çok istekliyiz. Sizlerde de bu isteği gördük, bu durum bizi çok mutlu etti” diye konuştu. Görüşmede ayrıca, Karabağ bölgesinde yatırım olanaklarının ve avantajlarının bulunduğuna da işaret edildi.10

Diğer Haberler

Başa dön tuşu