DünyaGenelManşet

Azerbaycan’dan gönderilen yardım treni Kars’a ulaştı

Azerbaycan halkının, Kahramanmaraş merkezli depremlerde mağdur olanlar için topladığı insani yardım malzemelerini taşıyan 25 vagonluk tren 3 günlük yolculuğun ardından Kars Tren Garı’na geldi.

Azerbaycanlıların, Kahramanmaraş merkezli ardı ardına yaşanan ve 10 il ile 1 ilçeyi etkileyen depremlerden sonucu mağdur olanlar için topladığı yardımlar Türkiye’ye ulaştı

800 kilometre mesafeyi 3 günde kat eden 25 vagonluk yardım treni Kars Tren Garı’na geldi. Tren Vali Türker Öksüz, Azebeycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılandı. Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla dolatılan gar binasında AFAD ekipleri de hazır bulundu. Kars Valisi Türker Öksüz, Azerbaycan Devleti, Cumhurbaşkanı ve halkına teşekkür etti. Vali Öksüz, “Bu depremin yaralarını sarabilmek için uluslararası yardımlar da ülkemize geliyor. Gerek arama kurtarma faaliyetleri için gerekse diğer yardımları gönderen ülkeler var. Biz bütün ülkelere şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün burada Azerbaycan’dan gelen trende de deprem  bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere gıda, giyim gibi malzemeler başta olmak üzere muhtelif malzemeler var. Bizim Azerbaycan ile iki devlet bir millet anlayışı içerisinde kardeşlik hukukuna dayanan bir pozisyonumuz var. Azerbaycanlı kardeşlerimizin bu acıyı yüreklerinde hissettiklerini gayet iyi biliyoruz. Milletimiz Azerbaycanlı kardeşlerimize minnettardır. Biz de devlet olarak onlara şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olsunlar bu zor günümüzde yanımızda oldular. Onlara bizlere gönderdikleri bu yardımlar için tekrar teşekkürlerimizi şükranlarımızı sunuyoruz. Azerbaycan devlet başkanımıza, bu yardımların gönderilmesinde görev alan bütün Azerbaycanlılara herkese tekrar şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Bir süre Kars Garı’nda mola veren tren daha sonra Kayseri’ye hareket etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu