KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Azınlık hükümeti

HP, UBP’yi adeta zirziro gibi çatlattı. HP’yi ikna edemeyen UBP tek başına yola çıkıyor, teknokrat hükümet geliyor

GIYNIK ÖZEL

UBP Meclis Grubu, tam kadro şeklinde, 19 vekilin de katılımıyla Cumhuriyet Meclisi UBP Meclis Grubu odasında yaklaşık yarım saat önce toplantıya başladı. Hükümetle ilgili son toplantı olması beklenen bu toplantının ardından UBP’nin kararı netleşecek. Toplantıdan sonra açıklama olup olmayacağı henüz bilinmiyor. 

UBP TEK BAŞINA

UBP Genel Başkan Vekili Saner, kapı kapı dolaştı, DP ve YDP ile 25’li formülü zorladı, HP’ye tolerans gösterdi ancak bir türlü uzlaşı sağlayamadı. GIYNIK Gazetesi’nin UBP içerisindeki kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, UBP tek başına teknokrat hükümet için düğmeye bastı.  UBP’nin hedefi, tek başına bir azınlık hükümetiyle başarılı olup, seçimden yine tek başına iktidar olarak çıkmak.

Edinilen bilgilere göre, UBP, tamamı teknokrat olmayan ve üç hedefe odaklanacak bir hükümet kuracak ve önümüzdeki Mart ayında erken seçime gidecek. Hükümetin, ekonomi ağırlıklı, güçlü bir pandemi yönetimine sahip, turizm ve eğitime de eğilecek bir yapıda kurulması hedefleniyor.

SANER, TEKNOKRAT KABİNE İSTİYOR

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Ersan Saner’in yakın çevresine, kabinenin tamamını teknokratlardan kurmayı arzu ettiğini dile getirdiği de öğrenildi

UBP’DE HP’YE BÜYÜK ÖFKE

UBP’de Halkın Partisi’ne karşı büyük bir öfke var. Yine GIYNIK Gazetesi’ne konuşan UBP’li kaynaklar, HP içerisindeki isteksizliğin arkasında Kudret Özersay’ın olduğunu, Yenal Senin’in UBP ile uzlaşmaya sıcak bakmasına rağmen, arka planda işin yokuşa sürüldüğünü belirterek, “Halkı düşünmeden, hırslarıyla hareket ettiler”

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu