EkonomiKıbrısManşetPolisiye – AdliSiyaset

Eylemciler Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na yürüdü!

El-Sen Yönetim Kurulu Sendikası’nın aldığı karar doğrultusunda Bu memleket Bizim Platformu başta olmak üzere 15 sendika, bir çok sivil toplum kuruluşu, CTP, TDP, BKP, TKP-YG siyasi partilerinin de desteklediği eylem yürüyüşü yapıldı.

El-Sen Yönetim Kurulu Sendikası’nın aldığı karar doğrultusunda Bu memleket Bizim Platformu başta olmak üzere 15 sendika, bir çok sivil toplum kuruluşu, CTP, TDP, BKP, TKP-YG siyasi partilerinin de desteklediği eylem yürüyüşü yapıldı.

Kıb-Tek önünde toplanan eylemciler, pankartlarını açarak Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na doğru yürümeye başladı.

Pankartlarda ise “Dilene dilene değil direne direne kazanacağız”, “Özelleştirmeye Hayır”, “Arıklı elini yakamızdan çek” yazıları dikkat çekti.

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı önünde konuşma yaparak, şunları aktardı:

“Buraya gelen arkadaşlara da yazık günah. Böyle şeyler doğru değil yapmayın. Son dönemlerde Kıb-Tek üstünde bir takım kara bulutlar dolaşıyor. Göreve geldiklerinden beri zamdan başka yaptıkları hiçbir şey yoktur. Her şeyi ucuzlaştıracağız demişlerdi. Bilerek isteyerek Kıb-Tek’e yatırım yapmayarak sıkıntıya sokmaya çalışırlar. Bunun nedeni var. bizim santrallerimiz kendimize yetmiyor onun için de AKSA sözleşmesini uzatmak zorundayız diyecekler. 45 gün içinde 60 megawat yatırım yapacaklardı. Yıllardır bir TL maaş artışı istemedi Kıb-Tek çalışanı bu toplumun geleceği için mücadele verdi bugünkü mücadele ediyor. Sattığın enerjinin parasını alacaksın. Garibanın borcu 500 olduğunda hemen keserseniz trilyonlarca borcu olan yandaşlarınıza kesinti yok.”

BIÇAKLI: ARTIK BU EFENDİLER GİDECEK!

“Çalışanların ifadelerini aldınız. Borcu olan iş yerlerin elektriğini kestiler. Gariban vatandaşın elektriğini kesmeye gittiğinde polisten vatandaş gelip yardım istiyor. Yandaşlarınız şikayet ettiğinde polis gelip çalışanları içeriye sokuyor bu nasıl bir düzen? Kıb-Tek bir kurumdur ama arkadaşlar yanlış anladı herhalde yardım kurumu değildir. Tükettiği enerjinin faturasını her kimse ödeyecek. Kıb-Tek bankalardan borç alır faiz öder sonra o faizi gününde ödeyen vatandaşa da yansıtır gününde borcunu ödeyenin ne suçu var? Artık bu efendiler gidecek. Geçici olarak bu makamlara geldiniz. Şu anki hükümet anayasayı çiğnemekte. Buradan suç duyurusu yapıyorum. Anayasayı çiğneyen bir hükümetten başka bir şey beklemesinler. Saraya istifalarını bir an evvel versinler. Yapabilen gelsin yönetsin.”

ÖZKIRAÇ: ARIKLI’YA VE SANER’E SÖYLÜYORUM, BIÇAK KEMİĞİ DE DELDİ GEÇTİ!

El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç da Ekonomi ve Enerji Bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Polis devletinde yaşıyoruz! Bu ülkeyi çalanlar, sömürenler Kıb-Tek ve diğer değerlerimizi bir yerlere satmak için sürekli manevra halindeler. Bugün tek bir amacımız var, bu toplumu biraz daha duyarlı hale getirmek. Bu konularda duyarsızlık devam ettiği müddetçe bunu da çok arayacağız. Sanayi Holding, Türk Hava Kurumu gerçeği şimdi yok! Arıklı’ya ve Saner’e söylüyorum, bıçak kemiği de deldi geçti. Son kez uyarıyoruz. Yapacağımız eylemler sizi o koltuklardan değil bu ülkeden de kovacaktır bu ülkeden de gideceksiniz. Bu toplumun enerjiye ihtiyacı vardır. Bu ülkeye yatırım yapacaksınız. Santral yok, yer altı kablolarının süresi geçti. Her şey tıkandı. 45 derecenin altına emekçilerimizi yığmanın anlamı korkunun ecele faydası yoktur. Bu toplum her konuda duyarlılığını yitirirse gideceğimiz yaşayacağımız bir ülkede bulamayacağız bir ülkeyi bitirmek için önce bürokrasisi sonra değerlerini kurumlarını ele geçirirsin. Son aşmadayız diyorum topluma. Bu toplumun baş kaldırıya ihtiyacı vardır. Dilenmeyeceğiz, direnerek kazanacağız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu