GenelKıbrısManşet

Baflılar Girne’de herse ve lokma günü yaptı

Baf Türk Birliği tarafından düzenlenen etkinlik Girne Belediyesi’nin katkılarıyla hayat buldu

Baf Türk Birliği tarafından düzenlenen etkinlik Girne Belediyesi’nin katkılarıyla hayat buldu

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliğine sadece Baf kökenliler değil, Girneliler ve turistler de ilgi gösterdi

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Ana Muhalefet lideri ve Girne Belediye Başkanı da etkinliğe katıldı

KALABALIK KATILIM

Baf Türk Birliği tarafından düzenlenen ve Girne Belediyesi katkıları ile hayat bulan ‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği, geçtiğimiz Cumartesi günü kalabalık bir katılımla Girne’deki Ramadan Cemil Meydanı’nda gerçekleşti. Belediyeden verilen bilgiye göre, 16.00-19.00 arasında gerçekleştirilen etkinliğe; sadece Baf kökenliler değil, çoğunluğu Limasol kökenli Girneliler ve turistler de büyük ilgi gösterdi. Müzik dinletisi ve folk dans gösterileri eşliğinde önce herseler üstüne de lokmalar yenildi.

BAF KÖKENLİLER

Etkinliğe Baf kökenli Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve yine Baf kökenli Başbakan Ünal Üstel yanında; CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Girne Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasiler, stant sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öte yandan, Baflıların Güzelyurt ve Mağusa Maraş’ta yoğunlaştığını belirten birçok Baflı, Girne’deki etkinliğe katılamadığından şikayet etti.

UZUN HERSE KUYRUĞU

‘Herse ve Lokma Günü’ etkinliği kapsamında, Girne Genç Sanat Severler Derneği Minikler Grubu, halk dansları gösterisiyle sahne aldı. Baf bölgesine özgü hersenin dağıtıldığı kazanlar önünde uzun kuyruklar oluştu. Etkinlikte Retro Çalgıcıları, Kıbrıs müzikleriyle dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. Gün boyu herse ve lokma dağıtılan etkinlikte, kurulan farklı lezzet stantları da ilgi gördü.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu