GenelKıbrısManşetSEÇİM 2022Siyaset

Bağımsızlık Yolu, Alevi Kültür Merkezlerini Ziyaret Etti

Bağımsızlık Yolu, demokratik kitle örgütlerine yaptığı ziyaretler kapsamında Alevi Kültür Merkezi Mağusa ve Lefkoşa Şubeleri'ni ziyaret etti

Bağımsızlık Yolu, demokratik kitle örgütlerine yaptığı ziyaretler kapsamında Alevi Kültür Merkezi Mağusa ve Lefkoşa Şubeleri’ni ziyaret etti. Alevi Kültür Merkezi Mağusa Şubesi’ne yapılan ziyarete, Örgütlenme Sekreteri ve Milletvekili Adayı Gazi Gök, Gazimağusa Milletvekili Adayları Sevgül Uzkan ve Yusuf Bülent Yüksel, Lefkoşa Milletvekili Adayları Özlem Deligöz ve Fatma Sezikli ile parti üyelerinden oluşan ekip, Başkan Ergün Gözel ve üyeler ile bir araya geldi.

Bağımsızlık Yolu tarafından hazırlanan muhalefet programını anlatan Örgütlenme Sekreteri Gazi Gök, ücretsiz kamusal eğitim, ulaşım ve sağlık hakkı ile ilgili parti görüşlerini aktardı. Kadın özgürleşmesi konusunda karşılıklı fikir alışverişi yapılan buluşmada, solun birleşmesi de tartışıldı.

Zorunlu Din Dersleri İle İlgili Sıkıntılar Ele Alındı

Alevi Kültür Merkezi Lefkoşa Şubesi’ne gerçekleşen ziyarete ise Bağımsızlık Yolu adına Dış İlişkiler Sekreteri ve Milletvekili Adayı Mustafa Keleşzade, Örgütlenme Sekreteri ve Milletvekili Adayı Gazi Gök, Lefkoşa Bölge Sorumlusu ve Milletvekili adayı Cansu N. Nazlı, Milletvekili Adayları Özlem Deligöz, Nermin Sontaş ve Hakan Tanıttıran katıldı.

Ziyarette, Bağımsızlık Yolu’nun sermayeye karşı emekten ve emekçiden yana tutumu ve muhalefet programı paylaşıldı. İşsizlik, esnafın yaşadığı sorunlar ve zorunlu din dersleri ile ilgili sıkıntılar ele alınan ziyarette çözüm önerileri tartışıldı. Ayrıca, federasyon ve Türkiye kökenli Kıbrıslı Türklerin geleceği ile ilgili belirsizliklerin ortadan kaldırılmasının gerekliliği ele alındı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu