KıbrısManşet

Bağımsızlık Yolu, Düzce Belediyesi ile imzalanan toplu taşıma protokolünü protesto etti

Bağımsızlık Yolu üyeleri bugün Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı önünde kamusal toplu taşımacılıkla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bağımsızlık Yolu üyeleri bugün Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı önünde kamusal toplu taşımacılıkla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Düzce Belediyesi ile yapılan anlaşmayı protesto ettiler
Bağımsızlık Yolu adına açıklamada bulunan Bağımsızlık Yolu Parti Meclis Üyesi Umut Ersoy, geçtiğimiz hafta Düzce Belediyesi ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan protokolü protesto etmek amacıyla toplandıklarını söyledi.

“Neden bir bakanlık belediye ile ve belediyeye bağlı özel bir şirketle protokol imzalar?”
Ersoy, Erhan Arıklı’nın pek çok şaibeli, pek çok usulsüz, pek çok ihalesiz alımlara isminin karıştığını ve hala daha bunları sürdürmeye devam eden bir bakan olduğunu söyledi. Geçtiğimiz hafta da Düzce Belediyesi ile ve ona bağlı olan Düzce Ulaşım AŞ ile bir sözleşme imzaladığını hatırlatan Ersoy, Kıbrıs’a kamusal toplu taşıma getirilmesi için ana plan oluşturulması için bir protokol içeriğinin olduğunu öğrendiklerini aktardı. İmzalanan protokolün pek çok soru işaretini ve şaibeyi beraberinde getirdiğini belirten Ersoy, neden bir bakanlık belediye ile ve belediyeye bağlı özel bir şirketle protokol imzaladığı sorusunun akıllarda olduğunu söyledi. Ersoy, “Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan mühendisler, mimarlar, şehir plancıları yok muydu, bu konuda yeterli bilgi birikimi olan insanlarımız yok muydu ki bu protokol gidilip Düzce Belediyesi ile imzalandı” diye sordu.

Ersoy: Arıklı’nın amacı rant ağı oluşturmak mı?
Ersoy, bu konuda Arıklı’nın savunmasının Düzce Belediyesi’nin toplu taşımacılık alanında birikimi olduğunu söylediğini ancak Bağımsızlık Yolu’nun yapmış olduğu araştırmada Düzce Belediyesi ve Düzce Belediyesi’ne bağlı anonim şirketlerinde skandallara, yolsuzluklara, AKP’li eski seçilememişlerin liyakatsiz bir şekilde atandığı Düzce Ulaşım AŞ’de çeşitli şaibeli işlere rastlandığını vurguladı. Bakan Arıklı’nın niyetinin Kıbrıs’a toplu taşıma getirmek mi, yoksa deniz aşırı ustalarına AKSA benzerinde olduğu gibi yine bir rant ağı oluşturmak mı olduğunu sorgulamak için burada olduklarını açıkladı.

Bağımsızlık Yolu’nun kurulduğu günden buyana kamusal toplu taşımanın bir hak olduğunu ve kamusal toplu taşıma sitemi kurulması gerektiğini söylediğini aktaran Ersoy, bunun için yeterli insan kaynağımızın, bilgi birikimimizin ve donanımızın olduğunu, bu ülkenin insanının bunu yapabileceğini vurguladı. Gerekli finansal kaynağa da değinen Ersoy, kamusal toplu taşıma sisteminin ultra zenginlerden alınacak “Servet Vergisi” ile yaratılabileceğini bildiklerini söyledi. Bakan Arıklı’nın Kıbrıs’a toplu taşıma getirmek istemediğini vurgulayan Ersoy, bunu sadece bahane olarak kullanarak deniz aşırı ustalarına, AKP’li yandaşlara rant yaratmak istediğini biliyoruz dedi.

Bağımsızlık Yolu olarak kamusal toplu taşıma sisteminin kurulması için mücadeleye aynı şekilde devam edeceklerinin altını çizen Ersoy, yapılması planlanan rant girişimine izin vermeyeceklerini söyledi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu