KıbrısManşetSiyasetToplum

Bağımsızlık Yolu milletvekili adayı Umut Ersoy oyunu kullandı

Bağımsızlık Yolu milletvekili adayı Umut Ersoy, Lefkoşa'da Türk Maarif Koleji'nde 172 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Bağımsızlık Yolu milletvekili adayı Umut Ersoy, Lefkoşa’da Türk Maarif Koleji’nde 172 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Ersoy oyunu kullanmasının ardından basına açıklamalarda bulundu. Yozlaşmış ve halktan kopuk rejim siyasetinin bizleri getirdiği noktaya dikkat çeken Ersoy, kaçamadığımız bir seçimi gerçekleştiriyoruz dedi. Ersoy açıklamasında, Sine-i Millet çağrısı yapıp bu çağrılara cevap verenleri değerlendirmeyip ilk aday olanlara, bizi bu sürecin içerisine sürükleyenler, aslında siyaset yaparken hafızanın ne kadar önemli bir şey olduğunu, bizleri bugüne getiren şeyin ilkesizlik ve tutarsızlık olduğunu söyledi.

Bağımsızlık Yolu’nun böyle bir seçim sürecinin yaşanmasını her ne kadar da istemese de böyle bir sürecin dışında kalamayacağını söyleyen Ersoy, özellikle rejim siyaseti, muhalefetiyle, hükümetiyle, meclis dışı muhalefetiyle bu kadar yozlaşmış ve ilkesiz hale gelmişken bunu yapamazdık dedi.

Ersoy, emekten yana, kadınların özgürleşmesinden yana, doğanın talanının son bulmasından yana, programlı bir sözü bu seçimde savunmamız gerekiyordu dedi. Bağımsızlık Yolu’nun bir bütün olarak bunu yapmaya çalıştığını vurgulayan Ersoy, bütün yoldaşlarımla, bütün partidaşlarımla birlikte bunu yapmaya çalıştık dedi.

Bundan sonraki süreçte, sandıktan nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın, bir fikir ve mücadele partisi olarak devam edeceklerini vurgulayan Ersoy, seçimler gelir geçer, emek mücadelesi bakidir dedi. Ersoy açıklamasının devamında, biz halkımıza verdiğimiz sözü aynen tutarak, yarından itibaren, aynı program çerçevesinde mücadele etmeye devam edeceğiz, ta ki yer yüzü aşkın yüzü oluncaya dek dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu