KıbrısManşetSiyaset

Bakan Amcaoğlu açıkladı; Cumhurbaşkanı parti başkanlarıyla bir araya geliyor

Ulusal Birlik Partisi'nin 11. Olağanüstü Kurultayı öncesinde GIYNIK canlı yayınına konuk olan Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, bugün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen siyasi parti başkanlarıyla bir araya geleceğini açıkladı

 GIYNIK ÖZEL

Ulusal Birlik Partisi’nin 11. Olağanüstü Kurultayı öncesinde GIYNIK canlı yayınına konuk olan Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, bugün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti başkanlarıyla bir araya geleceğini açıkladı. 2021 bütçesi için gerçekleştirilecek toplantıya kendisinin de katılacağını açıklayan Amcaoğlu, bütçenin Cumhuriyet Meclisi komitelerine gönderilmesi için konsensüs sağlanması gerektiğinin altını çizdi.

“BU TÜR GERGİNLİKLER GAYET NORMAL”

Son günlerde Ulusal Birlik Partisi kurultayına ilişkin adaylar arasında yaşanan gerginliğin küçük ve önemsiz gerginlikler olduğunu savunan Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, “UBP Genel Başkanlığı’yla birlikte Başbakanlığa da talip olma söz konusu bu nedenle bu tür gerginlikler gayet normaldir. Bunlar önemli olaylar değildir. Önemli olan bugün burada demokrasi şöleni tadında gerçekleştirilen kurultayımızda Ulusal Birlik Partisi’ne sahip çıkmaktır. Bunun dışında farklı konuları gündeme getirmek ve tartışmak UBP’ye yapılan büyük bir haksızlık olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“ÜYELERİMİZ ANKETLERE GÖRE HAREKET ETMEZ”

“5 aday arkadaşımıza da yürekten başarılar diliyorum. Keşke 5 oyum olsa da hepsine birer oy verebilseydim. Özelde UBP’ye genelde ise ülkemize hayırlı olsun. Bu kurultayın en önemli yanı UBP genel başkanının yanı sıra başbakanın da seçiliyor olmasıdır” diyen Olgun Amcaoğlu, “Üyelerimiz anketlere göre hareket etmez. Üyelerimizin kendi inisiyatiflerine göre bu yarış ya bu hafta birinci turda ya da önümüzdeki hafta ikinci turda tamamlanarak parti genel başkanımızı belirleyeceğiz” dedi.

CUMHURBAŞKANI PARTİ BAŞKANLARIYLA İLK KEZ BİR ARADA

2021 bütçesinin Bakanlar Kurulu’nun onayına sunulması için tüm hazırlıkların tamamlandığını açıklayan Bakan Amcaoğlu, “Bütçeler hükümetlerin değil devletin bütçesidir. Sağlığa, eğitime, reel sektöre ayrılan bütçeyi özellikle bu dönemde en hızlı şekilde belirlemek zorundayız. Bugün saat 12.00 itibariyle Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da çağrısıyla Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen bütün siyasi partilerin başkanlarıyla bir araya gelecek ve Maliye Bakanı olarak ben de o toplantıda yer alacağım. 2021 bütçesinin sağlıklı bir şekilde Cumhuriyet Meclisi’ne götürülebilmesinin çareleri konuşulacak çünkü bu ülke hepimizin. Ortak bir konsensüsle bütçenin Meclis komitelerine gönderilmesi sağlanmalıdır. 40’ncı hükümetin yaptığı bütçeyi 41’nci hükümetin kullandığı gibi, 41’nci hükümetin yaptığı bütçeyi de 42’nci hükümet kullanacak. Umarım bugün ortak bir konsensüs sağlanır da bütçeyi meclis komitelerine göndermeyi başarırız” temennisinde bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu