GenelKıbrısManşet

Bakan Ataoğlu: Her İlçe’ye bir müze açma kararlılığımız devam ediyor

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Lefke, Güzelyurt ve Girne’de incelemelerde bulunarak, Haziran’da planlanan kademeli turizm açılımı öncesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, tarihi Lefke vasıf Palas, Güzelyurt tren istasyonu ve Girne Güzel Sanatlar Müzesi’nde incelemelerde bulunarak, önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Ataoğlu’nun Lefke Vasıf Palas ziyaretinde, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’da hazır bulundu. Bakan Ataoğlu müzede yaptığı incelemeler sonrasında yaptığı açıklamasında, Vasıf Palas olarak bilinen tarihi binanın müzeye dönüştürülmesi için bir önceki bakanlık görevinde çalışmalar başlattıklarını belirterek, bu kapsamda Lefke Belediyesi ile birlikte yapılan protokol sonrasında restorasyon çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

İç dekorasyon ile ilgili çalışmaların başlanacağı dönemde yaşanan hükümet değişimi ile bu çalışmaların yarım kaldığına vurgu yapan Bakan Ataoğlu, “ Ortaya koyduğumuz çalışmalarla çok kısa süre içerisinde tamamlanarak, Lefke İlçemize yeni bir müze kazandırmış olacağız” dedi.

Ataoğlu, “Bir önceki Turizm ve Çevre Bakanı görevinde bulunduğum sırada, her ilçeye bir müze açma projemizi ortaya koymuştuk. Bu kararlılığımız devam etmektedir. Bunu kararlılıkla, ülkemize gelecek olan turistlerin, her ilçede gidebilecekleri, o ilçenin özelliklerini,, kültürünü ve tarihini en güzel şekilde öğrenebilecekleri yerler oluşturarak, özellikle turistlerin esnafla daha iç içe olabilmelerine olanak sağlamaktır” dedi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Vasıf Palas’taki incelemeleri sırasında yaptığı açıklamasında ayrıca Lefke imar planı ile ilgili de bilgi verdi.

Bakan Ataoğlu, “Yine 2017 yılında, Lefke Belediyesi ile imar planı çalışmaları başlatmıştık. İmar Planı çalışmalarımızın da son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Pandemi dolayısıyla, halkın katılımı toplantılarının yapılamadığına işaret eden Bakan Ataoğlu, “Son günlerdeki vaka sayılarının düşük seyretmesi nedeniyle, Sağlık Üst Kurulu ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde, Ramazan Bayramı sonrasında düzenlenecek Halkın Katılımı toplantısı ile birlikte, Lefke İmar Planı hayata geçmiş olacak” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu