EkonomiManşetTürkiye

Bodrum’da hiç arsa kalmadı

İnşaatçıların yeni gelişim alanı haline gelen Bodrum’da kıyılarda bina yapacak arsa yok

İnşaatçıların yeni gelişim alanı haline gelen Bodrum’da kıyılarda bina yapacak arsa yok. Şirketler ve eski sitelerin sakinleri ilgili bakanlıktan artık “dönüşüm” talep ediyor

BODRUM’DA ARTIK DÖNÜŞÜM BAŞLADI

 İstanbullu inşaatçıların da son dönemde atak yaptığı Bodrum’da kıyılarda arsalar tam anlamıyla tükendi. Bodrum’un bağlı bulunduğu Muğla genelinde 2020’de toplam üretilen konut sayısı 11 bin iken sadece 2021’in ilk çeyreğinde alınan ruhsat sayısı 5 bine ulaştı. 2021 yılındaki toplam konut üretiminin 25 bini bulması bekleniyor. Tatil beldesinde artık kıyılarda yer kalmazken, merkezde çok fazla imarlı arsa da yok. Şirketler çareyi eski yapıları yıkmakta ararken, eski sitelerin sakinleri de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurarak dönüşüm talebinde bulunuyor.

‘ESTETİK KURULU’ OLUŞTURMA ÇAĞRISI

Son 30 yılda Bodrum’da turizm ve gayrimenkul alanında 30’un üzerinde projeyi hayata geçiren Çağdaş Holding’in İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, “Arazi ihtiyacı için geçen yıl Cumhurbaşkanlığı tarafından Bodrum’un Ortakent Mahallesi’nde 1100 dönüm alanın inşaata açıldığını belirten Çağlar, “Bodrum’da inşaat yatırımları son yıllarda hızlanırken, olmadık yere çok inşaatlar yapılırsa tadı kaçıyor. Ayrıca göze hoş gelmeyen inşaatlar yapılıyor. Bu sorunun önüne geçmek amacıyla, içinde mimarların olduğu otoriter bir ‘estetik kurul’ oluşturulmalı” dedi.

PANDEMİDE NÜFUS 200 BİNDEN 600 BİNE

Pandemiyle birlikte Bodrum’da nüfusun 200 binlerden 600 binin üstüne çıktığına dikkat çeken Çağlar şöyle devam etti: “Bodruma olan göçün de etkisi ile marka projelerde satış fiyatları son 1,5 yılda %100’ün üzerinde arttı. Şu an Bodrum’da doğru yerde yapılmış yeni bir projede metrekare fiyatını 20 bin liranın altında göremezsiniz. Eski yapılarda da bu rakam 12 bin lira seviyesinde. Lüks segmentte ise 10 bin Euro’ya kadar ulaşıyor. Kiralamada da benzer bir durum söz konusu. Pandemi öncesi iyi bir bölgede 15 bin Euro aylık ortalama kiralama bedeli şimdi 30-35 bin Euro seviyesinde. Bu sezonda bir villa kiralama bedeli 1 milyon TL oldu.”

 

 

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu