EğitimKıbrısManşetToplum

Bakan Çavuşoğlu Milli Mücadele ve Şehitler Haftası mesajı yayımladı

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bakan Çavuşoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kıbrıs Türkü’nü adadan yok ederek, Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak isteyen Yunan cuntası destekli EOKA terör örgütünün 21 Aralık 1963 tarihinde başlattığı soykırım harekatı, dünya tarihine “Kanlı Noel” saldırıları olarak geçmiş ve bu saldırılar sonucunda, birçok kardeşimiz şehit olmuş, on binlerce insanımız da baskı altında insanlık dışı bir yaşam sürmek veya göç etmek zorunda bırakılmıştı.

Ancak, Kıbrıs Türk halkı, tüm bu acılara, kayıplara ve zorluklara rağmen, umudunu, azmini ve vatan sevgisini kaybetmeden, ada’daki Türk varlığını korumak ve gelecek kuşakların vatanlarında hür yaşamalarını sağlamak için, tarihe altın harflerle yazılmış bir direniş ve mücadele ortaya koymuştur.

Onların ortaya koyduğu bu kararlı mücadele, bugün bu topraklarda özgürce, başımız dik ve onurlu bir şekilde yaşamamıza olanak tanımıştır.

Kıbrıs Türk toplumuna düşen en önemli görev de bizlere miras bırakılan devletimizi yaşatmak, menfaatlerini büyük bir kararlılıkla korumak ve yaşanan kötü acıların bir daha yaşanmaması için her türlü mücadeleyi göstermektir.

Bizler de Bakanlık olarak bu sorumluluk bilinciyle hareket ederek, milli eğitimin temel hedefleri doğrultusunda, tarihini bilen, kültürel mirasına sahip çıkan, vatanına ve değerlerine bağlı nesiller yetiştirmeye odaklanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, verdikleri büyük mücadeleler ile bizlere kutsal vatan topraklarını emanet tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu