KıbrısManşetToplum

Bakan Çavuşoğlu: Sendikalarla görüşme taleplerimiz ve sorularımız hep cevapsız kaldı

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) yıl içinde Öğretmen Değişiklik Yasası ile ilgili yaptığı eylemlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu konuyla ilgili; “Sendikaların eylem ve grev hakkı yasaların güvencesi altındadır ancak maksadını aşmamalıdır grev hakları insanların hakkını engellememelidir” dedi.

“ÖĞRENCİLERİN SINAV HAKKI ELİNDEN ALINDI”

Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile ilgili başlayan eylemlerde sendikalara sorunların çözümleriyle alakalı konuşma talep etmelerine rağmen bir cevap alamadıklarını kaydeden Çavuşoğlu, “Bir kelime bile söylenmeyen bir grev dönemi geçirdik bu da öğrencilerimizin sınav hakkını elinden aldı” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, öğretmenlerin maaşlarında yaptıkları grevlerden kaynaklı maaş kesintilerine de tepki gösterdiklerini dile getirerek, MEB binasına öğretmenler tarafından yapılan baskın ile alakalı; “Sendikalar bizlere saldırılmış hatta benim orda olmadığım bir gün deyim yerindeyse bakanlık basılmış” ifadelerini kullandı.

“SORULARIMIZ CEVAPSIZ KALDI”

Öğretmenlerin kendisi ile diyalog kurmayı reddettiğini söyleyen Çavuşoğlu, kesintilerin nasıl yapılması gerektiğini öğretmenlere sorduklarını fakat bu sorununda cevapsız kaldığını belirterek öğretmenlere; “3 saat greve gittik diyorlar sonrasında görevlerini yerine getirdiler mi?” sorusunu sordu.

“Eylemler bittiğinde sınavlarımızı yapalım dedim ve kesinlikle reddettiler bunu kabul etmeyeceklerini söylediler” diyen Çavuşoğlu, 2. dönem ara sınav notu ile dönem notu oluşturarak geçme sistemi oluşturduklarını kaydetti.

Bütünleme sınavlarını da ısrarla istediğinin altını çizen Çavuşoğlu, “Sendika yönetimi gidip öğretmene bakanlık çocukları üst sınıfa geçirmek istiyordu biz bu yöntemi bulduk dedi… Halbuki öğretmeni kandırıyorlar” dedi.

“SENDİKALAR YANLIŞ YOLDA”

Bakan Çavuşoğlu, sendikaların yanlış yolda olduğunu söyleyerek, bu yoldan dönmeleri gerektiğini çağdaş sendikacılık anlayışı ile hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Depreme dayanıklı okul binaları konusuna da işaret ederek, “Eğitim Bakanlığı tetkikleri yapmıyor diyorlar biz tetkikleri inşaat mühendisliği odasına verdik. Biz odayı her gün aramaya devam ediyoruz. Kaynağı da meclisten geçmesi ile birlikte tasarladık. İnşaat mühendislerinin bize bu hizmeti verdiği gün biz arazide olacağız. Onlar ne derse de onu yapacağız” şeklinde konuştu.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu