EğitimGenelKıbrısManşet

“Bakan istifa et”

Devrim DEMİR

Sosyal medyada “Laik Demokratik Eğitim İçin Mücadele Hareketi” adı altında örgütlenen veliler Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu protesto etti

ÖRGÜTLENEN VELİLER BAKANLIĞI PROTESTO ETTİ

İlkokul 2’nci ve 4’üncü sınıf çocuklara okutulacak ders kitaplarında, kitap yazarlarının onayı olmadan değişikliğe gidilerek dini sembollerin öne çıkarılmasının ardından sosyal medyada “Laik Demokratik Eğitim İçin Mücadele Hareketi” adı altında örgütlenen veliler Eğitim Bakanlığı’nı protesto etti. Öğretmen sendikaları KTÖS ve KTOEÖS’ün de destek verdiği eylem öncesi polis, Eğitim Bakanlığı önünde geniş güvenlik önlemleri aldı. Eylemde, Laik, Demokratik Eğitim İçin Mücadele Hareketi adına basın açıklaması yapan Melek Arabacıoğlu, Eğitim Bakanlığı’nı derhal kitapların içeriğini değiştirmeye davet etti. Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na yönelik, “Bu size veliler olarak ilk uyarılarımızdır” diyen Arabacıoğlu, “Bizi başka hiçbir oluşumla karıştırmayın. Bizlerin çocuklarımız dışında kaybedecek hiçbir şeyimiz yoktur. Bakanlığı değil bu ülkeyi basınıza yıkacak kadar sayımız, öfkemiz ve gücümüz vardır” şeklinde konuştu.

MAVİŞ: TARİH BU BAKANI YALANCI BAKAN YAZACAKTIR

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, Kıbrıslı Türklerin laik yaşamı seçtiğine dikkat çekerek, “Kıbrıs Türk toplumu hoşgörülüdür. Tesettürlüsü de başı açığı da birdir” dedi. Kitapların içeriğinin Ankara’dan gelen talimatla değiştirildiğini söyleyen Maviş, “Farklı aile görsellerini çıkartıp, Hindistan ve Filistinli aileler koydular” ifadelerini kullanarak, değiştirilen kitapların geri çekilmemesi ve içeriğinin Lefkoşa’da ele alınmaması halinde “öğretmenin ne yapacağını bildiğini” belirten Maviş, “Nazım Bey bu konuda bize güvensin” şeklinde konuştu. “Bu bakanı tarih, en yalancı, toplumuna ve öğretmenine en düşman, en biatçı bakan olarak yazacaktır” diyen Maviş, “Mücadelemiz devam edecek. Emir eri koltuk derdi olan size rağmen devam edecek.”

BAKAN YUHALANDI

 Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, velileri bakanlığa çağırdı, veliler ise bu çağrıyı reddetti, Çavuşoğlu’nu dışarıya çağırdı. Bunun üzerine Çavuşoğlu eylemcilerin yanına indi. Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, eylemcilerin “Yobaz bakan istemiyoruz, yalancı Nazım, Nazım istifa et” sloganlarıyla karşılaşınca konuşma yapamadan bakanlığa geri girdi. Veliler, Eğitim Bakanlığı önünde toplanmaya başladı. Protestocular, ellerinde “Laik, demokratik eğitimden vazgeçmeyeceğiz”, “İnancıma dokunma” ve “Yakanızda Atatürk, beyninizde şeriat” yazılı pankartlar taşıdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu