KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Bakan Pilli: Kritik eşiğe doğru gidiyoruz!

Bakan Pilli, “Küçük menfaatler uğruna, ülke menfaatini kaybetmek üzeriyiz. 2021 yılını kazanmak istiyorsak küçük menfaatler peşinde olmayı bırakmamız gerekiyor. Bizler de ekonomiyi yeniden canlandırmak istiyoruz ancak bu konuda bireylerde üstüne düşen görevi yapmalı. Daha çok gencimizi, sevdiklerimiz kaybetmemek için lütfen kurallara uyun” uyarılarında bulundu

GIYNIK ÖZEL – CEREN ERCİH

BRT’de yayınlanan Manşet + programına telefon bağlantısıyla katılan  Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, COVID-19 salgınına ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. Aşı çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Bakan Pilli, “Aşı çalışmalarımız iyi gidiyor. Aşı olan vatandaşlarımızın memnun olduğun görüyorum’ dedi ve ülkemizde 13 bin kişinin aşılandığını açıkladı. 80 yaş üzeri kişilerin neredeyse tamamının aşılandığını söyleyen Bakan Pilli “Artık 65 yaş üzerini aşılamaya başladık. Yerel yönetimlerle bir düzen içerisinde yaygın bir şekilde aşılanmaya devam edeceğiz. Ancak aşılanmada DSÖ ve AB bize bazı şartlar belirtti. Bu nedenle öncelikli olarak 65 yaş üzerine aşı yapılması gerekiyor. Ülkemize daha fazla aşı getirebilirsek öğretmen, polis ve esnafın aşılanmasını başlatacağız” dedi.

“40 BİNİN ÜZERİNDE AŞIYA İHTİYAÇ VAR”

Bunun için 40 binin üzerinde aşıya ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Bakan Pilli, “Cuma’ya kadar aşı durumuna göre yeniden talepte bulunacağım” dedi. Yurt dışına gidecek öğrencilerin aşılanması konusunda belirsizlikler olduğunu kaydeden Bakan Pili, “Biz bu çocukları aşılamak istiyoruz ama gidecekleri ülkede ikinci aşının yapılıp yapılamayacağı konusunda tedirginliklerimiz var. Ülkemizde şu an bulunan aşılar Pfizer ve Sinovac aşılarıdır. Gidecekleri yerde bu aşılarla uyumlu bir aşı var mı yok mu bilmiyoruz. O yönde bir sıkıntı yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“YOĞUN BAKIMDAKİ EN GENÇ HASTA 37 YAŞINDA”

Vakalarda Ocak ayı itibari ile artış söz konusu olduğunu, bu nedenle tedbirlerin giderek artırılacağını dile getiren Bakan Pilli, “Bireysel olarak kurallara uymuyoruz, bireylerinde maske, mesafe ve hijyen kuralarına uyması gerekiyor” dedi ve dün en genç covid-19 hastasını kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduğunu ifade etti. Bakan Pilli, “Dün yoğun bakımdaki en genç hastamızı, bir kardeşimizi kaybettik. İnanın tüm gece hiç uyumadım. Şu anda yoğun bakımda bulunan üç hastamız var ve yaşları 50, 51 ve 37″ dedi.

“EKONOMİYİ YENİDEN CANLANDIRMAK İSTİYORUZ”

Bakan Pilli, “Küçük menfaatler uğruna, ülke menfaatini kaybetmek üzeriyiz. 2021 yılını kazanmak istiyorsak küçük menfaatler peşinde olmayı bırakmamız gerekiyor. Bizler de ekonomiyi yeniden canlandırmak istiyoruz ancak bu konuda bireylerde üstüne düşen görevi yapmalı. Daha çok gencimizi, sevdiklerimiz kaybetmemek için lütfen kurallara uyun” uyarılarında bulundu.

“KRİTİK DÖNEME GELMEDEN TEDBİRLERİ ARTIRMALIYIZ”

‘Sağlığı siyasete kurban etmeyeceğiz’ diyen Bakan Pilli vakaların artışıyla birlikte hastanelerde kapasitelerin aşılıp aşılmadığı ile ilgili soruya ise şu yanıtı verdi; “Sağlık kapasitemiz şu anda aşılmamıştır ancak önemli olan oraya gelmeden bu tedbirleri alabilmek. Yerel vakalarda ciddi artış vardır. Günlük vakalar 20 vakanın üzerine çıktığında bilin ki bu rakam her an 50-60’a da çıkabilir. Ama şu anda vakaları kontrol altına alabilecek potansiyele sahibiz. Henüz o kritik döneme gelmedik. Ama tedbirleri artırmamız gerekir. Kişilerinde kendine düşen görevi alması gerekir.”

“HASTALARIN BİR KISMI PANDEMİ HASTANESİNE TAŞINACAK”

Bugünden itibaren faaliyete açılan pandemi hastanesinde personel sıkıntısı olduğunu belirten Bakan Pilli gün içinde bazı hastaların pandemi hastanesine taşınacağını açıkladı ve ‘”Pandemi  Hastanesi, Covid-19 için hazır vaziyettedir’” dedi.

BAKANLAR KURULU TOPLANACAK

Diğer yandan gün içinde Bakanlar Kurulu’nun toplanacağının da sinyalini veren Bakan Pilli, “Başbakan’ın çağrısı ile bugün Bakanlar Kurulu toplanacak ve Sağlık Üst Kurulu’nun aldığı kararlar gözden geçirilecek. Bakanlar Kurulu sağlık üst kurulu birlikte çalışarak, ülkemize en hayırlı kararların ortaya çıkması için olağanüstü çaba sarf etmektedir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu