KıbrısManşetSağlık

Bakan Pilli: Şimdi kapanmazsak, 50 vaka 200 vaka olur

"Salgını kontrol altına aldığımız zaman tedbirleri yumuşatmamız lazım" diyen Sağlık Bakanı, kapanma sürecinde 1 haftanın geride kaldığını, 2'nci haftanın sonunda ise önümüzü görmenin mümkün olabileceğini ifade etti

GIYNIK ÖZEL – ELİF DÜLGER

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, ülke genelinde devam eden kapanma kararının uzayacağının sinyallerini verdi.

Vakalardaki artış nedeniyle kapanma kararının devam edeceğinin altını çizen Pilli, “Bu vakalarla yarın açılamayız” dedi. Sağlıkla ekonominin birlikte götürülmesi gerektiğini ancak sağlığın her şeyden önce geldiğini kaydeden Pilli, “Para kazanılır. Ancak sağlığı kaybettikten sonra paran olsa ne olacak” dedi

“2021’İ KAYBETMEMEK İÇİN BU KARARI ALMAYIZ”

“Önlemler ne kadar erken alınırsa bu hastalığı o kadar erken yeneriz” diyen Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, “Bütün sektörlerle kapanma konusunda konuştum ve hepsi ile anlaştık. Ben de kapanmayı istemiyorum ancak 2021 yılını kaybetmemek için bunu yapmak zorundayız. Şimdi kapanmazsak, 50 vaka 200 vaka olur” dedi.

“İKİNCİ HAFTANIN SONUNDA ÖNÜMÜZÜ GÖREBİLİRİZ”

“Salgını kontrol altına aldığımız zaman tedbirleri yumuşatmamız lazım” diyen Sağlık Bakanı, kapanma sürecinde 1 haftanın geride kaldığını, 2’nci haftanın sonunda ise önümüzü görmenin mümkün olabileceğini ifade etti.

“SORUMSUZLUĞA MÜSAMAHA YOK”

İzinsiz şekilde Girne’den Mağusa’ya giden ve Mağusa’da pozitif vaka olduğu tespit edilen kişiyle ilgili de soruya yanıt veren Pilli, “Böyle bir sorumsuzluk olamaz. Bu yapılanın peşini bırakmayacağım buradan çıktığımda bu konuyu araştıracağım” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu