KıbrısManşet

Bakanlar Kurulu ekonomiyi ilgilendiren bir dizi karara imza attı

Büyük avın 13 gün, 1. ince avın 19 gün ve 2. İnce avın 4 gün olmasıyla ilgili tüzük onaylandı.

Bakanlar Kurulu ekonomiyi ilgilendiren bir dizi karara imza attı

 

ASGARİ ÜCRETTEN

VERGİ ALINMAYACAK

 

Muhaceret affı, ihale tüzüğü, antik ve yat limanlarının özelleştirilmesi, emlakçılar kayıt işlemleri de kararlar arasında

 

Büyük avın 13 gün, 1. ince avın 19 gün ve 2. İnce avın 4 gün olmasıyla ilgili tüzük onaylandı.

 

VERGİ KESİNTİSİ İADE EDİLECEK… KKTC Bakanlar Kurulu dün yaptığı toplantıda ülke ekonomisini çok yakından ilgilendiren bir dizi karara imza attı. Dün yaklaşık bir saat süren Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlar Tarım Bakanı Dursun Oğuz tarafından açıklanırken, toplantıda asgari ücretten vergi alınmamasını düzenleyen 1 Ağustos’tan geçerli kılınan yasa gücünde kararname onaylandığı bildirildi. Asgari ücretlilerin Temmuz’daki vergi kesintilerini ise Ocak 2023’e kadar Maliye Bakanlığı’na başvurarak geri alabilecekleri belirtildi. Ele alınan konular arasında ayrıca muhaceret affı, ihale tüzüğünün düzenlemesi, Girne Antik Limanı ve yat limanının özelleştirilmesinin olduğu da açıklanırken, Av Günleri Avlanacak Av Hayvanları ve Av Bölgeleri Değişiklik Tüzüğü’nün onaylandığı kaydedildi.

 

ALINAN KARARLAR… Tarım Bakanı Dursun Oğuz’un açıklamasına göre Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlar şu şekilde;

 

* Asgari ücretten vergi alınmamasını düzenleyen 1 Ağustos’tan geçerli kılınan yasa gücünde kararname onaylandı. Asgari ücretlilerin Temmuz’daki vergi kesintilerini ise Ocak 2023’e kadar Maliye Bakanlığı’na başvurarak geri alabilecekleri belirtildi.

 

* Uzun süredir enflasyon ve döviz kuru farkı nedeniyle müteahhitlerin devlet ihalelerine girmemesine yol açan sorunları çözecek ihalelerde uygulanacak kıstaslarla ilgili tüzük onaylandı. İhalelerde Uygulanacak Usuller ve Esaslar Değişiklik Tüzüğü günümüz şartlarına göre yeniden düzenlenirken, müteahhitlerin dile getirdiği mağduriyetlerin giderilmesinin önü açıldı.

 

* Av Günleri Avlanacak Av Hayvanları ve Av Bölgeleri Değişiklik Tüzüğü onaylandı. Buna göre Büyük Av 13 gün avlanma günü, 1. İnce Av 19 gün ve 2. İnce Av 4 gün olarak düzenlendi.

 

* Emlakçıların kayıt işlemleriyle ilgili değişiklik tasarısı onaylanarak Meclis’e sevk edildi. Böylece sözleşmeli taşınmaz mal satışlarının da tapuya geçmesi düzenlenmiş oldu.

 

* Tüketicileri korumak ve ürün sağlığı güvenliği için yerli ürünlerde son kullanma tarihi etiketlerinin silinmez mürekkeple düzenlenmesi kararı alındı.

 

* Girne Antik Limanı ve Girne Kale arkası Yat Limanı projesi, özelleştirme yapılması amacı ile özelleştirme kapsamına alındı.

 

* Hane halkı işgücü ve anketi önümüzdeki günlerde İstatistik Kurumu tarafından çalışmalar başlatılması kararı onaylandı.

 

* Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir süre önce Yüksek Danışma Kurulu’nda onayladığı Öğretmenler (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı Meclis’e sevk etti.

 

* Çalışma hayatındaki kayıt dışılığı, kayıt altına almak amacıyla “Yabancılar ve Muhaceret Değişiklik Tüzüğü” onaylanarak Meclis’e sevk edildi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu