GenelKıbrısManşet

Bakanlar Kurulu Kıb-Tek’e borcunu ödemeyenlere “af” içeren yeni bir kararname hazırladı

Kararname, birikmiş borçların gecikme faizlerine indirim ve taksitlendirme içeriyor

ÖDEME GÜÇLÜĞÜ-TAHSİL ZORLUĞU…

KKTC Bakanlar Kurulu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek) alacaklarını tahsil edebilmesi ve tüketicilerin birikmiş borçlarını ödeyebilmeleri amacıyla “yeni” bir yasa gücünde kararname daha hazırladı. 13 Ocak tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Kıbrıs Türk Elektrik Kurumuna Olan Elektrik Borçlarının Tahsili ile İlgili Mali Düzenlemeye İlişkin Yasa Gücünde Kararname” Cumhuriyet Meclisine sunuldu. Kararname mecliste kabul edilirse yürürlüğe girecek. Kararnamenin, “Oluşan ekonomik sıkıntılar nedeniyle tüketicilerin ödeme güçlüğü yaşaması ve Kıb-Tek’in de alacaklarını tahsil etmekte zorlanması üzerine hazırlandığı” savunuldu.

KARARNAMENİN KAPSAMI?

* Kararname: Gerçek ve tüzel kişi tüketicilerin Kıb-Tek’e olan birikmiş borçları ile gecikme zamlarını,

* İhtilaflı borç ve/veya gecikme zamlarını,

* Kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelere ait sayaçların borç veya gecikme zamlarını,

* Borçları nedeniyle davalı ya da hüküm giymiş kişi ve kurumları kapsıyor.

PEŞİN DE OLUR TAKSİTLİ DE!

* Peşin ödeme: Borç ve gecikme zamlarını peşin olarak ödemek isteyenler tek defada anaparanın tamamını ve gecikme zamlarının %20’sini öderlerse borçları silinecek.

* Taksitli ödeme: Tüketicilerin önce anapara (borç) ve gecikme zamlı borç toplamının ez az %5’ini peşin olarak ödemesi gerekiyor. 30 ayı aşmayacak taksitli ödemede gecikme zamlarının %50’si tahsil edilecek, %50’si silinecek.

* Kamu kurum-kuruluşları ve belediyelere ait su motoru sayaçlarının borçları için taksit süresi 10 yıl olacak, gecikme zammının %90’ı silinecek.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu