KıbrısManşetSiyasetToplum

Bakanlar Kurulu suç makinesi ithal ediyor

Polis 24 saat mesai yapıyor ama yetişemiyor suçları önlemeye.. Hoş nasıl yetişsin? Kontrolden çıkmış bir nüfus oluştu ülkede, cebinde 5 kuruşu olmayan ama turist statüsü adı altında ülkeye binlerce kişi gelip elini kolunu sallayarak giriyor. Cezaevi tıklım tıklım dolu.. Kimse ders almıyor

Bu ülke kir çöp pas ve lağım içinde nasıl arka bahçe yapıldı konusunu sanırım bilmeyen yok. Bir kişi düşünün bu ülkenin vatandaşı değil. Ve fakat defalarca suç işliyor, toplum huzurunu bozuyor, etrafına tehlike saçıyor. Velhasıl Başsavcılık ve polisin çabalarıyla ülkeden deport ediliyor. Lakin ülkenin aynı derecede kir pas ve lağım içinde kalmış siyaseti kurgulanan  düzen içinde ülkeyi yönetme yetkisine sahip politikacılar oturuyor ve her seferinde bu kişinin ülkeye giriş yasağını kaldırıyor. Peki ya sonra ne oluyor? Aynı kişi ülkeye elini kolunu sallayarak giriyor ve kaldığı yerden devam ederek suç işlemeye, toplumun güvenliğini tehdit etmeye, huzurunu bozmaya devam ediyor.

Nitekim son işlediği suç için mahkeme huzuruna çıkarılan kişi için Yargıç Candaş, sanığın olay yerine giden polislere bıçak gösterip, üzerlerine doğru salladığını, hakaret ettiğini ve polisi darp ve görevinden men suçunu işlediğini belirtti. Yargıç Candaş, önceden  sanığın işlediği suçlardan mahkûmiyet aldığını, cezasını çektikten sonra ihraç edildiğini, Bakanlar Kurulu kararı ile ülkeye geri alındığını ancak gelir gelmez suç işlediğini söyledi. Polis çaresiz, Başsavcılık ve nihayetinde Yargı çaresiz, zira bu ülkenin yüzsüz ve ahlaksız siyaseti ve bu siyaset içinde hasbelkader mevki alanların ülkeyi yönetme sorumluluğu olanlar topluma ihanet ediyorlar. Bu sadece basına yansıyan bir örnek, bunun gibi onlarcası, yüzlercesi var bu ülkede..

Polis 24 saat mesai yapıyor ama yetişemiyor suçları önlemeye.. Hoş nasıl yetişsin? Kontrolden çıkmış bir nüfus oluştu ülkede, cebinde 5 kuruşu olmayan ama turist statüsü adı altında ülkeye binlerce kişi gelip elini kolunu sallayarak giriyor. Cezaevi tıklım tıklım dolu.. Kimse ders almıyor. Gelen suç işliyor, polis dosya hazırlıyor, Başsavcılık suçu ispatlıyor, Yargı hukuk çerçevesinde yasalar nezdinde cezasını kesiyor, cezaevine gönderiliyor, cezasını çektikten sonra sınır dışı ediliyor  ve fakat halkın oyları ile seçilen ve ülkenin huzurunu, güvenliğini refahını, huzurunu tesis etmekle yükümlü siyasetçiler hiç utanmadan, yüzleri kızarmadan bu ve bunun gibi suç makinelerinin yeniden ülkeye girmesini sağlıyor..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu