EkonomiKıbrısManşetToplum

Barçın: “14 Geçici İşçi Başbakanlık’ta resmi olarak göreve başladı”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Devrim Barçın, UBP-DP-YDP Hükümeti’nin onlarca Geçici İşçi ve Sözleşmeli Personel alımı için yazışmalara başladığını hatta an itibariyle 14 Geçici İşçi’nin de Başbakanlık‘ta resmi olarak göreve başladığını söyleyerek, bu istihdamların Maliye‘ye yıllık yükünün de 1 milyon 730 bin TL olduğunu açıkladı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili Devrim Barçın, UBP-DP-YDP Hükümeti’nin onlarca Geçici İşçi ve Sözleşmeli Personel alımı için yazışmalara başladığını hatta an itibariyle 14 Geçici İşçi’nin de Başbakanlık‘ta resmi olarak göreve başladığını söyleyerek, bu istihdamların Maliye‘ye yıllık yükünün de 1 milyon 730 bin TL olduğunu açıkladı.

Barçın: 14 Geçici İşçi Başbakanlık’ta resmi olarak göreve başladı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Barçın, şu an UBP-DP-YDP Hükümeti’nin onlarca Geçici İşçi ve Sözleşmeli Personel alımı için yazışmalara ve işlemlere başlamış durumda olduğunu hatta an itibariyle 14 Geçici İşçi’nin de Başbakanlık’ta resmi olarak göreve başladığını söyledi.

Barçın, “Sadece 14 ‘Geçici İşçi’nin yan ödenekler hariç Maliye’ye şu anki yıllık maaş mükellefiyeti 1 Milyon 730 Bin 435 TL. Şubat 2022 sonu itibariyle resmi verilere göre Yerel Gelir-Yerel Gider fazlası 368 Milyon 847 Bin TL. Artı bir çok zam ile de bütçeye kaynak aktarımı yapılıyor” dedi.

UBP tarafından ülkede var olan kaynakların üreticileri korumak, zamların etkisini azaltmak, asgari ücretliye prim desteği vermek, öğrencilerin burslarını zamanında ödemek, hastane ve okul gibi alt yapı yatırımları yapmak için değil kamuya yeni torpilli istihdamlar için kullandığını belirten Barçın, “Anlaşıldı mı şimdi neden yerel seçimleri ertelemek istiyorlar. “Reform” bahane, istihdam şahane” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu