EkonomiGenelKıbrısManşetSiyaset

Barçın: Özel sektör çalışanlarının düşmanı UBP

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Devrim Barçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu'nun "bu yıl önceki yıl olduğu gibi fahiş artışlar olmadı" sözlerini eleştirdi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Devrim Barçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nun “bu yıl önceki yıl olduğu gibi fahiş artışlar olmadı” sözlerini eleştirdi. Hayat pahalılığının 4 ayda bir kamuya olduğu gibi asgari ücretliye de yansıtılacağını Gardiyanoğlu’nun duyurduğunu hatırlatan Barçın, aynı bakanın şimdi tam tersi söylemleri olduğunu belirterek sosyal medya hesabından isyan etti:

📌 Mecliste Asgari Ücrete yönelik yaptığımız her konuşmaya ve sorduğumuz her soruya Asgari Ücretin de kamuda olduğu gibi 2024 yılı için 4 ayda bir belirleneceğini kürsüden söyleyen Sn. Çalışma Bakanı şimdi de 2024 yılında, 2023 yılındaki fahiş artışların olmadığı gibi yalan yanlış ama daha da önemlisi halk ile dalga geçercesine bir açıklama yaparak Asgari Ücretin 4 ayda bir belirlenmeyeceğini söylüyor.

📌 Sadece 3 aylık HP’nin %16.11 olduğu yani Asgari Ücretin yılın başından bugüne 4,445 TL değer kaybettiği bir dönemde böyle bir açıklama asla kabul edilemezdir.

📌 Özel Sektör Çalışanlarına verdiği hiçbir sözü tutmayan hükümet, Meclis kürsüsünden özel sektör çalışanlarına verdiği 4 ayda bir Asgari Ücretin belirleneceği sözünü de tutmayarak halkına ihanet etmeye devam etmektedir.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu