KıbrısManşet

Barçın: Özer Kanlı’nın durumu açıkça yasaya aykırıdır

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve UBP Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda görev yapmakta olan Özer Kanlı için Ombudsman'a sosyal medya hesabından çağrı yaptı.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve UBP Parti Merkez Yürütme Kurulu’nda görev yapmakta olan Özer Kanlı için Ombudsman’a sosyal medya hesabından çağrı yapan Ekonomist Devrim Barçın, “Bu durum açıkça yasaya aykırıdır” dedi.

50/1983 Sayılı Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Yasası’na göre BRTK Yönetim Kurulu Başkan veya üyelerinin siyasi bir parti ile ilişkilerine doğrudan veya dolaylı olarak devam etmesi durumunda görevlerine atandıkları makam tarafından son verileceğini anımsatan Barçın, Özer Kanlı’nın iki kurumda da görevini sürdürmekte olduğuna dikkat çekti.

BARÇIN’IN PAYLAŞIMI ŞU ŞEKİLDE:

OMBUDSMAN SN. EMİNE DİZDARLI’NIN BİLGİSİNE !!!
Fotoğrafta’da gördüğünüz üzere 50/1983 Sayılı Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Yasası’na göre BRTK Yönetim Kurulu Başkan veya üyelerinin siyasi bir parti ile ilişkilerine doğrudan veya dolaylı olarak devam etmesi durumunda görevlerine atandıkları makam tarafından son verileceği yazmaktadır.
UBP resmi internet sitesinden alınan ve fotoğrafta da görüldüğü üzere Sn. Özer Kanlı’nın şu an UBP Parti Merkez Yürütme Kurulu ile ilişkisi devam etmekte olup aynı zamanda da BRTK Yönetim Kurulu başkanlığı görevini yürütmektedir.
Bu durum açıkça yasaya aykırı olup, onu oraya atayan makam tarafından derhal görevden alınması gerekirken, ilgi mevzuat uygulanmayarak hukuk resmen ayaklar altına alınmaktadır.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu