KıbrısManşetToplum

Bardak: “Sesimiz duyulsun ki Lefkoşa’mızı kaybetmekten kurtaralım”

 

Zahra Sokak’ta geçtiğimiz hafta yaşanan kavga olayı, bölge esnafını ciddi şekilde endişelendirdi. Bölgede yaşananların ne ilk ne de son olmadığını vurgulayan bölge esnafı, denetimsizlikten dert yandı. Lefkoşa Surlariçi, Asmaaltı bölgesi esnaflarından Bolkan Bardak, “Burası ASMAALTI SOKAĞI “Yayalaştırılmış Alışveriş ve Eğlence Merkezi.” Sadece Lefkoşa insanının değil Mağusa, Girne, Lefke, İskele, Güzelyurt insanının da Alışveriş ve Eğlence Merkezi” dedi.

“Biz bölge esnafı için yeni değil bu kavgalar, yeni değil yaşanan huzursuzluklar” diyen Bardak, “Gerek bölge esnafı gerekse misafirlerimiz, herkes huzursuz. Araçlarımız hasara uğratılıyor, dükkanlarımızın camları kırılıyor, misafirlerimiz sokaklarda artık huzurla yürüyemiyor” diyerek, “Ne kadar acı ki burası yayalaştırılmış alışveriş ve eğlence merkezi” ifadelerini kullandı.

Bardak, “Bu yaşananlara genelde Lefkoşa Türk Belediyesi özelde ise Lefkoşa için hassasiyetini bildiğim, Lefkoşa insanına ve Kıbrıs İnsanına verdiği değeri bildiğim Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Harmancı’nın müdahale etmesini, bize yeniden sokaklarında Festivaller yaptığımız, misafirlerimizi huzurla ağırladığımız, acaba bugün araçlarımıza ve dükkanlarımıza ne zarar verilecek diye düşünmediğimiz Lefkoşa’mızı kazandırmasını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bardak, “Sesimiz duyulsun ki Lefkoşa’mızı kaybetmekten kurtaralım yoksa sokaklarında şarkılar söyleyip danslar ettiğiniz Lefkoşa Asmaaltı bölgesi de Zahra Sokağı da yok olacak. Unutmayın burası hepimizin değeri sadece Lefkoşalının değil” dedi

Diğer Haberler

Başa dön tuşu