KıbrısManşetSiyaset

Başarılar dilerken birkaç nokta

UBP ve CTP’nin iki büyük parti oldukları realitesi üzerinden ilerleyecek olursak, özellikle bu iki partinin tek başlarına iktidar olma beklentileri diğer partilere göre daha gerçekçi durabilir

23 Ocak 2022 Erken Genel Seçime katılacak siyasi partilerin büyük oranda aday sıralamaları da yapıldı. Öncelikle bu seçime katılacak siyasi parti ve adaylarına başarılar dilerim. Aynı şekilde bu seçimi belli başlı nedenlerle boykot eden kişi ve siyasi partilere de başarılar dilerim..

Kuşku yok ki, seçime giren her partinin hedefi iktidara gelmektir. Bunu tek başına hedefleyenler olduğu gibi, koalisyon seçenekleri arasında olmayı hedefleyen partilerin de olduğunu görebiliyoruz.

Fakat bu konuda gerçekçi bir değerlendirme yapmak durumundayız..

UBP ve CTP’nin iki büyük parti oldukları realitesi üzerinden ilerleyecek olursak, özellikle bu iki partinin tek başlarına iktidar olma beklentileri diğer partilere göre daha gerçekçi durabilir.

Ve fakat muhtelif zamanlarda yapılan çeşitli anketlerden ve sokağın objektif nabzından anlaşılan odur ki tek başına iktidarı hedefleyen partilerin bu çoğunluğu elde etmeleri çok da mümkün görünmüyor.

O halde 23 Ocak seçimlerinden sonra başlayacak yeni dönemin de koalisyon dönemi olması kuvvetle muhtemeldir.

En azından bugün sokağa yansıyan görüntünün bu olduğunu görüyoruz.

Dolayısıyla Ocak 2022’den sonra ortaya çıkacak aritmetikle nasıl bir hükümet modelinin ülkeyi yöneteceği aslında şimdiden belli olmakla birlikte, siyasi partilerin yapacakları propaganda sürecinde izleyecekleri politikaların birbirlerini yıpratmak üzerine değil, toplumsal sorunlara çareler üretme odaklı olmasında çok büyük bir fayda vardır. Nitekim bu süreçte partilerin birbirlerine ihtiyaç duyabileceği gerçeğini herkes önüne koymak durumundadır.

Bilhassa UBP ve CTP’nin bu yönde çaba ortaya koyması toplumun geneline yakınının kucaklanması anlamına geliyor.

Bu da Kıbrıs Türk Siyasetinin özellikle şu sıralar en çok ihtiyaç duyduğu bir beklentidir. Yılların bizlere yaşattığı tecrübelere baktığımız zaman da bunun artık Kıbrıs’ın kuzey yarısında yaşayan herkesin canı gönülden desteklediği bir durum olduğunu da görebiliyoruz.

Zira çatışmadan ve birbirimizi şu partili, bu ideolojili diye ayrıştırarak kutuplar yaratmaktan öte içinde bulunduğumuz süreci sağlıklı bir şekilde atlatabilmenin tek yolu bütün farklılıklarımıza rağmen ortak paydalarımızı öne çıkararak sorunlarımızı el birliği ile çözmemiz gerekiyor.

Sağlıkta, ekonominin sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasında, turizmde, eğitimde, alt yapıda, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesinde, kaçak ekonominin önüne geçilmesinde, dışa bağımlılığın olabilecek en düşük seviyeye çekilmesinde çok ivedi olarak çözümlere ihtiyacımız vardır…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu