EkonomiKıbrısManşetToplum

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlarla ilgili açıklama yaptı

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlarla ilgili olarak, “Maddi potansiyelimizin sınırlarını zorlayarak, hem içkide hem elektrik fiyatlandırmasında fiyatları ucuzlattık” dedi

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Bakanlar Kurulu’nda alınan kararlarla ilgili kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Sucuoğlu: Ekonomik ve mali tabloyu enine boyuna masaya yatırdık

Sucuoğlu, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında, ülkedeki ekonomik ve mali tabloyu enine boyuna yeniden masaya yatırdıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Vatandaşımızın satın alma gücünün, son fiyat artışlarıyla son derece olumsuz etkilendiği zaten ortada iken, işletmelerimizin de hesaplamanın üzerinde maruz kaldığı elektrik faturalarına, tüm imkanlarımızı zorlayarak müdahale ettik”

Ekonomik anlamda yaşanan sürecin geçmiş yıllardakine oranla daha zorlu olduğunu ifade eden Sucuoğlu, “Bu süreci, muhalefetin suçlama sözleri arasında iddia ettiği ‘ben yaparım olur’ mantığını asla benimseyemeyiz” dedi.

“Hem içkide hem de elektrik fiyatlarında indirime gittik”

Başbakan Sucuoğlu, uzmanların mütalaalarını değerlendirerek, ülkenin maddi potansiyelinin sınırlarını zorlayarak, hem içki de hem de elektrik fiyatlarında indirime gittiklerini söyledi.

Ülke insanının nice zorluklar çektiğini belirten Sucuoğlu, “Bu süreci de el birliği ile ve tabii ki Anavatanımızın sarsılmaz desteği ve katkısı ile aşacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu devlet, kendi insanına en iyisini sunmak için ayaktadır” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu