GenelKıbrısManşet

Başbakan Saner, “Bugün birçok temel atma törenine şahit olacağız”

Başbakan Ersan Saner BRT’de katıldığı programda TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişini yorumladı.

Ziyaretin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Saner, “Barış ve Özgürlük Bayram’ımızın 47’nci yıl dönümü ve Kurban Bayramı’nın ilk günü iki bayramı yaşayacağız” dedi TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişinin özel bir ziyaret olarak adlandırılmasının sebebinin ise KKTC’de farklı bir dış politika temeline sahip olması olarak yorumladı.

ŞARTLAR OLUŞMADAN MASAYA OTURMAYACAĞIZ

Saner, “2-3 nesil daha boşa harcayacak vakit yoktur. Federasyonla vakit geçirmeyeceğimizi ifade ettik. Masaya şartlar oluşmadan oturulmayacağı da çok net ortaya kondu. Bu çerçevede Anavatan TC’nin de bize tam destek veriyor olması bu ziyareti çok anlamlı kılıyor” diye konuştu.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ OLMAZSA KIBRIS’TA SADECE ÖZNE OLABİLİRİZ

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meclis’te vereceği mesajların iki egemen eşit devlet olarak şekilleneceğini belirten Saner, “ Biz TC ile birlikte hareket ettiğimizde ancak o zaman Kıbrıs’ta özne olabiliriz. Rumların bizlerle hiçbir şey paylaşmak istemediği çok net bir şekilde ortadır. En insancıl konu aşıda bile gerekli hassasiyeti göstermediler” ifadelerine yer verdi.

 

“MİSAFİRPERVERLİĞİMİZİ BUGÜN EN İYİ ŞEKİLDE GÖSTERECEĞİMİZE İNANIYORUM”

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 bakan çok sayıda milletvekili ile geleceğini aktaran Saner,  heyeti en iyi şekilde ağırlayabilmek için çalıştıklarını belirtirken KKTC halkının da sevgisini ifade etmek için gerek meclis gerek tören alanı gerekse diğer etkinliklerde bulunması gerektiğini kaydederek  gerçekleştirilecek programlara halkı davet etti. Saner, “ Biz kahve içmeye gelen misafirimize bile yemeğe kalması için ısrar ederiz. Bu misafirperverliğimizi bugün en iyi şekilde göstereceğimize inanıyorum” dedi.

 

ANA MUHALEFET BAŞKANI’NI TÖREN ALANINDA GÖRMEMEK ÜZDÜ

Saner, CTP ve TDP’nin meclise katılmama kararı üzerine de açıklamalarda bulundu ve parti başkanlarıyla gerçekleşen toplantıda herkesin görüşünü ortaya koyduğunu, UBP olarak da çok neti bir şekilde katılım göstereceklerini ifade ettiklerini belirtti. Öte yandan Ana muhalefet partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın danışma toplantısının da ılımlı bir hava sergilerken parti meclisi kararına göre hareket ettiğini  ifade eden Saner, “ Parti meclislerinin kararıdır. Fakat o toplantıda Sayın Erhürman’da böyle bir karar alınacağına dair tavır görmedim” diye konuştu.

CTP’nin 20 Temmuz etkinliği çerçevesinde gerçekleştirdiği törenlere de katılmadığına işaret eden Saner, “Anamuhalefet partisi başkanının 20 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde tören alanında bulunmaması siyasi parti başkanı olarak beni üzmektedir” şeklinde konuştu.

 

“LEFKOŞA TRAFİĞİ RAHATLAYACAK”

Bugün birçok temel atma törenin gerçekleştirileceğini kaydeden Saner, “Ülkeyi şantiyeye çevireceğiz demiştik o sözümüzü tuttuğumuzu düşünüyorum” diyerek 2013 Mart ayında temeli atılan 59 kilometrelik yolun 14 kilometresinin tamamlandığını ve açılışının gerçekleştirileceğini belitti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Anavatanda ne varsa KKTC’de de olacak’ sözünü hatırlatan Saner, alt yapı ve yol çalışmalarında TC desteği ile ilerlendiğinin altını çizdi ve Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu’nun kullanıma açılmasıyla birlikte Lefkoşa trafiğinde çok ciddi bir rahatla olacağını, araçların emniyetli bir şekilde bir noktadan bir noktaya varabileceğini üstelik bunu yaparken milli servete de katkı da bulunulacağını ifade etti.

 

“ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR”

Haspolat- Gönyeli arasının 2 buçuk – 3 dakikaya kadar ineceğini, İskele- Bafra arasında bulunan bölünmüş yol çalışmalarının hızla devan ettiğini Değirmenlik- Çatalköy- Lefke – Güzelyurt bölünmüş yollarının çalışmalarının da devam edeceğini aktaran Saner, “Ülkeyi şantiyeye çevirdik şimdi çalışmaları biten yollar teker teker hizmete alınıyor” diye konuştu.

Öte yandan yarın Başbakanlık arkasında E- Devlet binasının temel atma törenini gerçekleştirileceğini ifade eden Saner, yapılması planlanan 500 yataklı hastanenin çalışmalarında da son noktaya gelindiğini belirtti.

Öte yandan fiber optik ve data çalışmalarının da hızla ilerlediğini aktaran Saner, “ Hedefimiz 4.5 ve 5G, Ada’nın her yerinde eş zamanlı fiberoptiğin gelişmesi için çalışıyoruz. Yeni neslin ihtiyaçları başka şekilde karşılamamızın mümkün olmadığını çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu