KıbrısManşet

Başbakan Saner: “E-Devlet binasının temeli atılacak”

Türkiye ile 2021 Mali ve İktisadi İşbirliği Protokolünü imzalayan Başbakan Ersan Saner, yurda döndü ve Ercan Havaalanında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ersan Saner, Ankara’da imzalanan protokolle 10 Milyar TL’lik KKTC bütçesinin 2 buçuk milyarının Türkiye tarafından karşılanacağını söyledi.

“E-DEVLET BİNASININ TEMELİ ATILACAK”

Ersan Saner, imzalanan protokolde altyapının güçlendirilmesi, E Devlet Binası ve Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçirilmesi projelerinin olduğunu ifade etti. Saner, e-devlet portalının da hizmete gireceğini kaydetti. Saner, e-devlet binasının da temellerinin atılacağını söyledi.

Saner, 2 buçuk milyar TL yeni kaynağın yanı sıra, geçen yıldan devreden miktarla 3 milyar 250 milyon TL’lik kaynağın aktarılacağını dile getirdi.

Saner, 20 bin doz Sinovac aşının da geldiğini belirterek toplumun %15’inin açılanabileceğine vugu yaptı. Saner, “Böylece Avrupa Birliği’nde ilk üçte olacağız” dedi.

360 milyon TL’lik desteğin yanı sıra enerji desteği ile KOBİ’lere katkı konacağını aktaran Başbakan Saner, kredi alıp ileriye bakabilmelerine yönelik çalışmaların da başladığını kaydetti

Ersan Saner, Kıbrıs sorununda Türkiye ile aynı düşüncede olduklarına işaret ederek, iki eşit egemen devlet üzerinden hareket edileceğini vurguladı. Saner, “Kıbrıs’ta iki eşit egemen devletin yer almadığı bir anlaşmanın kabul görmediği iradesini TC’de görmek bizi mutlu etti” dedi.

YOLLAR TAMİR EDİLECEK

Protokolün detaylarına inen Saner, söz konusu paranın gelmesiyle birlikte KKTC altyapısının güçlendirileceğini ve bölünmüş yollar ile köy yollarının inşası için harekete geçildiğini belirtti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu