KıbrısManşetTürkiye

Başbakan Ünal Üstel, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya’yı kabul etti

Başbakan Ünal Üstel, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne ziyaret gerçekleştiren Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Fatih Akdağoğlu ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Başbakan Ünal Üstel kabulde yaptığı konuşmasında, İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya’ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti ve “20 Temmuz; Kıbrıslı Türklerin esaretten kurtulduğu ve özgürlüğüne kavuştuğu, bizler için anlam ve önemi büyük tarihlerden birisidir. Bugün bu adada özgürce yaşıyor ve egemen bir devlete sahipsek, bunu 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı’na borçluyuz. KKTC için böylesine anlamlı bir tarihte, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yeni Ercan Havalimanı’mızı açmanın ve ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nden KKTC’ye kablo ile elektrik getirilmesine yönelik projenin imzalarını atmanın da mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya ise kabülde yaptığı konuşmada, 49 yıl önce gerçekleştirilen 20 Temmuz Barış Herekatı’nın yıldönümünde adada bulunmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Kaya, KKTC’nin tanınması ve uluslararası camiada hak ettiği yeri alması için mücadele edeceklerini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu