GenelKıbrısManşet

Başbakanlık önü dev kalabalığa yeterli gelmedi

Kamuda ve özel sektörde örgütlü bazı sendikalar yapılan zamları protesto amacıyla bugün genel grev ve eylem gerçekleştiriyor

ELİF DÜLGER

Başbakanlık önünde çadır kuran ve bugün ülke genelinde genel greve gidecek olan sendikalar, son dönemde yapılan zamları ve düşen alım gücünü somun ekmek dağıtarak protesto etmişti

Başbakanlık önüne gelen büyük kalabalık içerisinden Gıynık mikrofonlarına konuşan vatandaş, siyasiler, sendika başkanları öfkesini dile getirdi.

Başbakanlık önünde yoğun kabalık sonucu meydan dolup taştı.

Meclis koltuklarında aynı koltuklarda oturduğu milletvekillerine seslenen Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay: “Akıl dışı kararlardan vazgeçmelerini öneriyoruz ancak hükümette bunu göremiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı artık” ifadelerine yer verdi.

“BUGÜN BURAYA SIĞMAYACAĞIZ”

Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, “Sendikacı arkadaşlar nasıl girecek bilmiyorum bu meydan bugün bütün toplumun seslenişidir. Halk bu şekilde yönetilmek istemediğini bağırıyor ve artık yeter diyor. Bu bir varoluş mücadelesidir. Biz bu meydana bugün sığmayacağız. Biz sendikaya giremedik diğer sendikalar nasıl girecek bilmiyorum” dedi.

HÜKÜMETE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ…

Başbakanlık önüne gelen Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen, “Sözün bittiği yerdeyiz. Hakkımızı almak için bugün buradayız” ifadelerine yer verirken Tıp–İş Başkanı Dr. Mustafa Taşçıoğlu, “Komuta emirle yönetilmeye son diyoruz. Yoksullaşmaya hayır diyoruz” şeklinde konuştu.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, “Bugün tarihi bir gün. Burada bir gerçek var aslında yaşadığımız her şey birileri kazanıp zenginleşirken birileri fakirleşiyor. Buradaki bir rejim sorunudur.

KoopSen Genel Başkanı Mehmetali Güröz, “Tepkimizi dile getiriyoruz umarım sesimizi duyar ve yanlışa son verirler”

Restorancılar Birliği (RES-BİR) Başkanı Salih Kayım, “Bir şeylerin değişmesi lazım dayanacak gücümüz kalmadı. Memleketimizden göç etmek istemiyoruz. Barikatları çektiler ancak bu bir çözüm değil. Bugün dönüş alırız umarım.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, “Bugün 1 Nisan ama biz şaka yapmaya gelmedik. Halkın yüreğinde yanan ateş görünsün önünde duran herkesi yakıp kavuracak.

CTP Milletvekili Ceyhun Birinci, “Meydan sözü söylüyor. Hükümet halkın ekonomik sıkıntılarına çözüm üretmek zorunda. Biz CTP olarak halkın yanındayız. Son günlerde Belediyeler Yasa Tasarısı da gündemi değiştirmek için kabinelerde bile dayatma ile oluşan bir hükümet ile karşı karşıyayız. Tepkiler şiddetlenerek artacak. Biz halkı evine süt getiremeyecek duruma getiremeyiz. Gelsinler oturup konuşalım ekonomiyi toplayalım biz katkı koymaya hazırız.

KAMUSEN Başkanı Metin Atan, “Ülkenin halini görüyorsunuz. Yapılan zamlar, ülkeyi bu duruma soktu. Buradaki bizim isyanımızdır. Yönetenler yönetme yetisini de kaybetti. Burada siyaset yapılmıyor. Buraya sığamadık görüyorsunuz. Herkesin isyanı bu.

Sosyolog Hakan Gündüz, “Uzun yıllardır sessiz olarak adlandırılan Kıbrıs Türk toplumu bugün tepkisini  dile getiriyor. Toplumun pasif olmadığı hatta bundan sonra daha aktif olacağının görüntüsüdür bugün. Umarım hükümet dikkate alır. Kıbrıs Türkü vardır, kendini yok saymadığını tepki gösterebileceğini bugün bu meydan ortaya koydu”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu