Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelGüney KıbrısManşet

“Başkanlık jetinin kullanılması çok masraflı”

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Rum yönetiminin, Başkan ve diğer yetkililerin yurtdışı seyahatleri için bir “başkanlık uçağı” satın alınmayı değerlendirdiği ancak Savunma Bakanı Haralambos Petridis satın alımı uygun bulmayıp engellediği için Yunanistan tarafından hediye edildiği bildirildi.

Politis’in, Sayıştay Başkanlığı’nın dün yayımlanan Savunma Bakanlığı raporuna dayandırdığı habere göre Petridis, “başkanlık jetinin” yıllık periyodik bakım masrafının 410 bin, personel maaşları hariç, sadece saatlik uçuş masrafının ise 4 bin 500 Euro olacağı gerekçesiyle satın alım yapılmaması direktifi vermişti.

Yunanistan tarafından hediye edilen “başkanlık jetinin” 16’sı Rum Millî Muhafız Ordusu’ndan (RMMO) 5’i Yunan Hava Kuvvetleri’nden toplam 21 personeli olması gerektiği kaydedilen raporda Sayıştay Başkanlığı “her halükârda başkanlık jetinin kullanılması, ticari hava yolu şirketi kullanılmasından çok daha masraflı. Bu nedenle jetin, başkan dışında herhangi başka bir yetkili (bakanlar, müsteşarlar vb) tarafından kullanılıp kullanılmadığını yıllık denetlemek niyetindeyiz” ifadesini kullandı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu