BasketbolKıbrısManşetSpor

Basketbolda bitmeyen çile!

Basketbolda yakın geçmişte olduğu gibi bir kez daha kulüpler Olağanüstü Seçimli Genel Kurul için imza topladı

Basketbolda yakın geçmişte olduğu gibi bir kez daha kulüpler Olağanüstü Seçimli Genel Kurul için imza topladı. Koopspor, Akdeniz Spor Birliği ve Marmara metne imza koymadı.


YENİDEN OLAĞANÜSTÜ SEÇİMLİ GENEL KURUL İSTENİYOR
Basketbol Federasyonu üyesi 10 spor kulübü tüzük gereği Basketbolda Olağanüstü Seçimli Genel Kurul için imzaları attı. Federasyona verilen metinde “Bizler aşağıda imza sahibi üye kulüp temsilcileri “Basketbol Federasyon Başkanlığı ve Kurullarının Seçimi” yapılması gündemi ile Olağanüstü Genel Kurul talep etmekteyiz.” denildi.

TÜZÜK GEREĞİ SEÇİM İÇİN 10 İMZA TOPLALADILAR
Kulüpler 405/2020 sayılı Basketbol Federasyonu Tüzüğünün 19. maddesi Olağanüstü Genel Kurul Toplantıları 1. bendinde yer alan üye kulüp ve/veya derneklerin üye tam sayısının üçte iki (2/3) yazılı talebi ile toplanır maddesine göre 10 kulübün imzası ile federasyonu seçimli genel kurula götürmek için imza topladı.

DAHA ÖNCE DE İMZA TOPLANMIŞTI. KOOP, AKDENİZ VE MARMARA İMZA ATMADI
Bilindiği üzere yamkın geçmişte yine kulüpler Olağanüstü Seçimli Genel Kurul için imza toplamıştı ancak imzalar geri çekilerek bu durum gerçekleşmemişti. Kulüpler bir kez daha aynı adımı atarak yeniden imza topladı. Sadece 3 kulüp metne imza koymadı. Koopspor, Akdeniz Spor Birliği ve Marmara bu karara imza atmadı.

“BASKETBOLDA BELİRSİZLİK VAR”
İmza metninde; kulüplerin birçok talebinin yerine getirilmediği belirtilirken, Basketbol Federasyonu’nun organize etmek durumunda olduğu basketbolun vitrini olarak gösterilen Pro Lig Erkekler ve Pro Lig Kadınlar ligleri ile ilgili fikstür belirsizliğinin halen devam etmekte olduğu ve liglerin diğer ligler gibi ne zaman başlayacağının belirsizliğini koruduğu ortaya konuldu.

“BİLİNMEZLİK İÇERİSİNDE KAOS”
İmza metninde “Kulüplerimize gönderilen yönergelerde Pro lig Büyük Kadın ve Pro lig Büyük Erkek ligleri ile ilgili hiçbir çalışma yapılmadığı açıkça görülmektedir. Tüm bu olgular basketbol sporunun KKTC’de bir bilinmezlik içerisinde kaosa sürüklenmesine sebebiyet vermektedir.” sözlerine yer verildi.

“BİZLERİ RENCİDE ETMİŞTİR”
Metinde ayrıca, “federasyon başkanı 16 Kasım 2023 tarihinde yayınlanan ‘Potanın Nabzı’ programında sessiz, mütevazı davranan yasaya hukuka saygılı kulüpler vardır diyerek birlikte hareket eden büyük çoğunluğa hakaret etmiştir. Basketbolun özüne dönülmesi ve konulan bu kuralların doğru olmadığını savunan, birlikte hareket eden insanlara “BİLGİSİZ insanların Basketbol Mühendisliği yapmasınlar, bu basketbola büyük zarar verir diyerek bizleri rencide etmiştir. Yine aynı programda Rakamsal Çoğunluğa inanıyorlarsa gelirler yarışırlar demesiyle bizler de Basketbol Federasyonunu ivedi bir şekilde Olağanüstü Genel Kurula davet ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu