GenelKıbrısManşetSpor

Basketbolda U15 konusu Genel Ceza Kurulu’na taşındı

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), GIYNIK SPOR’un 11 Haziran 2022 tarihinde “TÜZÜK İHLALİ VE HAKSIZ REKABET İDDİASI” başlığıyla manşetine taşıdığı, U15 Erkekler Ligi’nde şampiyon olan Koopspor’da iki oyuncunun tüzüklere aykırı olarak aynı sezonda hem KKTC’de hem de Güney’de oynamasıyla ilgili haberin ardından aynı tarihte KKTC Basketbol Federasyonu’na yazılı şikayette bulunmuştu.

YDÜ U15 KONUSUNU, SPOR DAİRESİ GENEL CEZA KURULUNA TAŞIDI

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), GIYNIK SPOR’un 11 Haziran 2022 tarihinde “TÜZÜK İHLALİ VE HAKSIZ REKABET İDDİASI” başlığıyla manşetine taşıdığı, U15 Erkekler Ligi’nde şampiyon olan Koopspor’da iki oyuncunun tüzüklere aykırı olarak aynı sezonda hem KKTC’de hem de Güney’de oynamasıyla ilgili haberin ardından aynı tarihte KKTC Basketbol Federasyonu’na yazılı şikayette bulunmuştu. YDÜ, Basketbol Federasyonu tüzüğüne göre Disiplin Kurulu’nun yasal süreçler içerisinde YDÜ’ye herhangi bir cevap vermediğini ortaya koyarak konuyu Spor Dairesi Genel Ceza Kurulu’na taşıdı.

NE OLMUŞTU?

KKTC Basketbol Federasyonu tüzüğünde, Sicil ve Lisans başlığı altındaki 61. maddede “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Basketbol Federasyonu’na kaydı olan hiçbir lisanslı sporcu aynı sezonda iki farklı ülkede aktif spor yapamaz.” deniyor. U15 Erkekler Ligi’nde bu tüzük maddesinin ihlal edildiği ve haksız rekabet olduğu gerekçesiyle U15 Ligi’nde şampiyon olan Koopspor’un kadrosunda bulunan iki oyuncunun aynı sezon içinde hem Güney Kıbrıs’ta hem de KKTC’de lisanslı olarak oynadığı iddia edilmişti.

YDÜ, YASAL SÜRECE UYULMADIĞINI ORTAYA KOYDU

Bunun üzerine YDÜ, konuyla ilgili Basketbol Federasyonu’na bir şikayet dilekçesi yaparak gelişim ligi olarak isimlendirilen U15 Erkekler Ligi’nde hukuk dışı uygulama ile bu spora gönül vermiş kulüplere, sporculara ve velilere adil davranılmamıştır açıklamasıyla bu durum karşısında tüzüğe göre verilecek cezai işlemler taleplerinin yerine getirilmesini istedi. Basketbol Federasyonu tüzüğü, şikayet dilekçesinin Disiplin Kurulu tarafından 15 gün içinde görüşülüp karara bağlanmasını ve kararın da ilgililere 3 gün içerisinde bildirilmesini emrediyor. YDÜ, bu süreç içerisinde Disiplin Kurulu’nun tüzüğe uymadığını ve Basketbol Federasyonu’ndan da kendilerine herhangi bir bilgilendirme veya yazılı bir açıklama yapılmadığını bildirdi.

URAZ ŞENTÜRK KONU DİSİPLİN KURULU’NDA

Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Uraz Şentürk de konuyla ilgili 11 Haziran 2022 tarihindeki GIYNIK SPOR manşetindeki açıklamasında, kendilerine bu konu hakkında herhangi bir resmi şikayet veya yazı gelmediğini ifade etmiş ve yazılı bir şikayet gelmesi durumunda yönetim olarak konuyu değerlendirip tüzük gerekliliklerini yerine getireceklerini ifade etmişti. Konuyla ilgili yeniden görüşünü aldığımız Uraz Şentürk, YDÜ’nün yapmış olduğu dilekçeyi 13 Haziran Pazartesi günü yapılan yönetim kurulu toplantısında gündeme aldıklarını ve Disiplin Kurulu’na aktardıklarını belirtti.

ŞENTÜRKLER’E ULAŞAMADIK, GENEL CEZA KURULU MERAK EDİLİYOR

GIYNIK SPOR olarak konuyla ve değerlendirme süreci ile ilgili Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı Kemal Şentürkler’i de telefonla aradık ancak ulaşamadık. YDÜ kanadı ise gelişen bu süreçlerin ardından tüzükteki yasal süreçleri ortaya koyup konuyu bir üst merci olan Spor Dairesi Genel Ceza Kurulu’na aktardığını öğrendik. Fakat Spor Dairesi Müdürlüğü’nde yaşanan değişim sonrasında da Genel Ceza Kurulu’nun henüz oluşup oluşmadığı bilinmezken konuyla ilgili Spor Dairesi Müdürlüğü’nün nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu.

 


YDÜ’nün 11 Haziran 2022’de Basketbol Federasyonu’na yapmış olduğu itiraz dilekçesi.

Basketbol Federasyonu tüzüğüne göre dilekçeler 15 gün içinde görüşüp karara bağlanır ve 3 gün içinde ilgililere yazılı olarak bildirir diye emrediyor.

YDÜ’nün federasyondan cevap alamadığı için 5 Temmuz 2022 tarihinde Spor Dairesi’ne yaptığı dilekçe.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu