KıbrısManşetSiyasetToplum

Bataklık kuruduktan sonra belki

Rüşvet iddialarının ayyuka çıktığı bir dönemde çok doğaldır ki ülkede illegal alanlar farklı sektörlere sıçramaya, farklı meslek gruplarını içine almaya devam edecek

Çok üzgünüm ama ayrı ayrı düzenler kurduğumuz, yaşantılarımızı bir şekilde idame ettirmeye çalıştığımız bu  ülke de maalesef  her geçen gün daha da tahammül edilmez bir yapı bizi içine alıyor, bunun  da en büyük sebebi liyakatsiz, deneyimsiz kadrolarla ülke yönetmeye çalışan anlayıştır. Bugün içinde bulunduğumuz bu düzenin bizlere dayattığı yapının denetimden yoksun olduğunu görüyoruz.

Nitekim  günün koşullarının çok gerisinde kalan yasal düzenlemeler ve liyakatten uzak kişilerin siyasette ve bürokraside etkin olmaları bizi her geçen gün daha da geriye götürüyor . Hal böyle iken  yolsuzluk ve her türlü illegal faaliyetler ve bu faaliyetleri yürütenler geniş bir hareket alanı buluyorlar önlerinde… Toplum olarak her gün ülkemizde yaşananları  görüyoruz ve elbette hicap duyuyoruz. Bu ülkede dingil kopalı çok oldu ki hepimiz bunun idraki içindeyiz.

O kadar ki bugün suçlu oldukları Sayıştay raporlarına yansıyan, merkez bankası raporlarında, polis raporlarında sabit olan kişiler hasbelkader siyasetçi ve dokunulmazlıkları var diye muteber sayılıyorlar. Hal böyle iken bu ülkede temizlikten bahsedebilir miyiz?

Elbette hayır.

Peki temiz eller operasyonundan?

O da mümkün görünmüyor.

O halde balık baştan kokar dedikleri noktadayız. Rüşvet iddialarının ayyuka çıktığı bir dönemde çok doğaldır ki ülkede illegal alanlar farklı sektörlere sıçramaya, farklı meslek gruplarını içine almaya devam edecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu