GenelKıbrısManşet

Bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti temsilcileri, Kıbrıs İki Dillilik Derneği ile Kıbrıs Barış ve Diyalog Merkezi’ni ziyaret etti

Slovakya Büyükelçiliği’nin organizasyonuyla bir araya gelen bazı Kıbrıslı Türk ve Rum siyasi parti başkan ve temsilcileri, Kıbrıs İki Dillilik Derneği ile Kıbrıs Barış ve Diyalog Merkezi’ni ziyaret etti.

Slovakya Büyükelçiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kıbrıs’ta iki dilliliğin yaygınlaşması amacıyla resmi dil olan Yunanca ve Türkçe’nin iki toplumda öğrenilmesi için uygun zeminin oluşturulmasını amaçlayan Kıbrıs İki Dillilik Derneği tarafından çocuklar ve yetişkinlere yönelik çeşitli seviyelerde Yunanca ve Türkçe dil kursları açıldı. Ayrıca dil öğrenme süresince iki toplumdan öğrenci ve çevirmenlerin bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

Birliğin temel amaçlarından birisinin de iki toplum arasındaki iletişime engel teşkil eden dil engelinin aşılmasının önemine vurgu yaparak, barış, güven, uzlaşma ve Kıbrıs konusuna sürdürülebilir bir çözüm bulunmasına katkı sağlamak olduğu ifade edilen açıklamada, ziyarete katılan siyasi parti temsilcilerinin iki toplumun Kıbrıs’ta iki dilliliği teşvik etme çabalarını artırması gerektiği konusunda hemfikir olduğu belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“İki dillilik, iki toplum arasında daha etkili iletişim ve anlayış için bir araç olabilir ve iki toplum arasında nesnel günlük bilgi ve haber akışının iletilmesine yönelik daha verimli mekanizmalar geliştirebilir.

Kıbrıs İki Dillilik Derneği’nin çalışmaları, her iki toplumda da gelecekteki eğitim modelleri ve diğer dil öğrenimi projeleri için bir ilham kaynağı oluşturuyor. Ayrıca her iki toplumdan öğrenciler, öğretmenler ve tercümanlar arasındaki etkileşimi teşvik eden projelere iyi bir örnek teşkil edebilir.

Bu vesileyle, İki Toplumlu Eğitim Teknik Komitesi tarafından yürütülen önemli çalışmaları memnuniyetle karşılarken Komiteyi Kıbrıs’ta iki dilliliğin teşvik edilmesi konusunda daha kararlı adımlar atmaya davet ediyoruz”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu