GenelKıbrısManşet

Ücret karşılığı “Eş takibi, boşanma davası için delil, aldatma araştırmaları, adres tespiti”

Açık açık " 'Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası'nı ihlal ediyoruz" diyorlar

-Mine İçsel

Ülkede yaşanan tuhaf olayların ardı arkası kesilmiyor.

“Kıbrıs Dedektiflik” isimli sosyal medya hesabı “Profesyonel Özel Dedektiflik Hizmeti. Uzman kadromuz ile 7/24 hizmetinizdeyiz.” sloganıyla aleni bir şekilde “müşteri” arıyor.

“Eş takibi, boşanma davası için delil toplama, velayet davası için delil toplama, aldatma araştırmaları, adres tespiti, kayıp şahıs bulma, öğrenci takibi” gibi kategoriler oluşturan sayfa;

“Aldatma araştırması ve eş takibi hizmeti sayesinde tüm gerçekleri öğreneceksiniz. Hiçbir şey gizli kalmayacak”, “Çekişmeli süren boşanma davanız için delil lazım! Ama bulamıyor musunuz? Eşinizin size olan sadakatsizliğini ispatlayamıyor musunuz? Kıbrıs Dedektiflik boşanma davanızın sizin lehinize sonuçlanması için gerekli olan tüm delilleri yasalara uygun olarak sizler için toplamakta ve en kısa sürede davanızın sonuçlanmasını sağlamaktadır.” , “Velayet Davaları için delil toplama hizmetimiz sayesinde çocuğunuzun velayetini sorunsuz bir şekilde en kısa sürede almanız mümkün! Tek yapmanız gereken bizimle iletişime geçmektir.” gibi vaatleri sıralayarak ücret karşılığı “dedektiflik” hizmeti sağladığını iddia ediyor.

Telefon numarası ve adres bilgilerini de paylaşan “Kıbrıs Dedektiflik” sayfası, Girne’de hizmet verdiğini söylüyor.

Mart ayında “dedektif” yakalanmıştı

Geçtiğimiz Mart ayında, Girne’de bir şahsı takibine alan sözde dedektif şikayet üzerine yakalanmış; “dedektifi” şahsın eşinin “90 bin TL” ödeyerek tuttuğu öğrenilmişti.

“Özel hayatın gizliliğini ihlal ve Genel Rahatsızlık” suçlarından mahkemeye çıkarılan zanlı hakkındaki olguları aktaran polis, 2024 yılı Ocak ayı içerisinde Lefkoşa’da sakin B.S. isimli 50 yaşındaki kadının kendisinden ayrıldığı gerekçesi ile Ö.T.’nin (E-50) ikamet adresini rızası hilafında öğrenmesi için zanlı Ö.O. isimli şahsı para karşılığında tuttuğunu söylemişti.

Polis, zanlının tarafından Ö.T.’yi rızası dışında takip edip fotoğraf çekerek, özel hayatın gizliliğini ihlal ve genel rahatsızlık suçunu işlediğini açıklamış, zanlı hakkında tutuklama emri çıkarıldığını açıklamıştı.

İlgili haber için tıklayınız

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu