KıbrısManşetSiyasetToplum

Belediye başkanından personele tehdit!

Göreve geldiği günden itibaren kucaklayıcı değil, bölme ve kutuplaştırma yöntemi ile belediyeyi yönetmeye çalışan Fatma Çimen Tuğlu’ya karşı büyük eylemler kapıda

ÖZEL HABER

Göreve geldiği günden itibaren kucaklayıcı değil, bölme ve kutuplaştırma yöntemi ile belediyeyi yönetmeye çalışan Fatma Çimen Tuğlu’ya karşı büyük eylemler kapıda.


PERSONELLER, BELEDİYESİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTEMEDİ
Mehmetçik Belediyesi ile Büyükkonuk Belediyesi’nin birleştirilmesinin ardından yeni oluşturulan Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi’nde iş barışı ve huzur kalmadı. Yerel Yönetim reformunun ardından Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi sınırları içerisindeki bazı köylerin İskele Belediyesi’ne bağlanmasıyla birlikte, 16 personelin istekleri doğrultusunda görevlerine İskele Belediyesi’nde devam edebilecekleri yönünde karar üretilmişti. Görev yerini değiştirmek istemeyen personele baskı yapan Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu’nun despotça yaklaşımı sonrasında birçok personelin bu duruma tepki gösterdiği ve personelin bağlı olduğu Dev-İş Sendikası temsilcilerinin de katılımıyla yapılacak toplantının ardından belediye yönetimine karşı büyük eylemlerin kapıda olduğu öğrenildi.

VASIFLI PERSONELE SÜRGÜN
Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi Başkanı Fatma Çimen Tuğlu’nun söz konusu personelleri İskele Belediyesi’ne devredip, gönderilecek personel sayısı kadar istihdam yapmayı planladığı öne sürüldü. İskele-Karpaz Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, Tuğlu’nun, görevlerine Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi’nde devam etmek isteyen personele mobing uyguladığı öğrenildi. Odasına çağırdığı personele baskı yapan Tuğlu, “Biz burada çalışmak istiyoruz” yanıtı sonrasında öfkelenerek, kamyon şoförü, dozer operatörü gibi vasıflı personeli, temizlik birimine ‘çöpçü’ ve ‘süpürgeci’ olarak sürgün etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu