GenelKıbrısManşet

Belediyelerden denetim atağı

Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, en kısa sürede uzman kadrolarla ekip oluşturarak bölgede yapı denetimine başlayacaklarını açıkladı

“Özellikle Girne ve İskele bölgesini büyük tehlike bekliyor”

“Yapı denetiminin önemini afet bölgelerinde acı bir şekilde deneyimledik”

KALİTESİZ YAPILAR CAN ALDI…

Asrın felaketi olarak tanımlanan 7.7’lik deprem sonrası afet bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarına destek veren Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, izlenimlerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bölgede imarın ne denli kötü olduğunun gözlemlendiğini belirten Ataser, inşaat denetiminin olmadığı bölgelerde inşaatlardaki betonun kalitesiz, demirin ise az kullanıldığını söyledi.  “Düşünün bina yıkılıyor ve toza dönüşüyor. Bu noktada sığınacak bir nokta olmadığı için can kaybı da fazla oluyor” diyen Fırat Ataser, ülkemizde de denetimlerin yoğunlaştırılması gerektiğini vurguladı ve bu noktada Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi olarak denetim konusunda tüm çalışmaların yapılacağını belirtti.

“DENETİM SİYASET DEĞİL, UZMAN İŞİ”…

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir deprem bölgesi olduğunu ifade eden Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi Başkanı Fırat Ataser; özellikle dikine büyüyen imarları ile Girne ve İskele’yi büyük tehlikenin beklediğini söyledi. Yapılan yapıların imara, coğrafyaya, yapılacağı zemine uygun olmasının ne denli önemli bir konu olduğunu afet bölgelerinde acı bir şekilde deneyimlediklerini söyleyen Başkan Ataser, günlük değil uzun vadeli düşünmek gerektiğini dile getirdi. Ataser, imar konusunun siyaset değil uzman işi olduğun altını çizerek uzmanların aldığı kararların siyasiler tarafından uygulanması gerektiğini belirtti. Yeni dönemde belediye olarak ekip kuracaklarını belirten Ataser, denetimlerin de bir an önce başlayacağının vurgusunda bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu