KıbrısManşet

Bellapais’te in, cin top oynuyor!

Koronavirüs pandemisi KKTC’deki turizme sekte vurmaya devam ederken, GIYNIK Bellapais’teki son durumu görmek için esnafla konuştu.

GIYNIK GAZETESİ ÖZEL

Koronavirüs salgını nedeniyle birlikte KKTC ülke ekonomisi günbegün dibe vurmaya devam ederken ülkenin en büyük turizm merkezlerinden biri olan Bellapais bundan en çok etkilenen bölge oldu.

Birçok işletme, dükkanlarını boşaltıp kapatmışken, sağ kalan diğer işletmelerse cepten yemeye devam ediyor.

Kendilerine Ekim’e kadar deneme şansı verdiklerini kaydeden Bellapais esnafı ülkeye turist gelmezse Ekim ayında iflas bayrağını çekeceklerini dile getirdi.

“GÜNDE 100 BİN TL PARA AKIŞI SAĞLANIYORDU”

Ensaf, pandemi sürecinden önce Bellapais’i ziyaret eden turist sayısının 1000-1500 kişi olduğunu belirtti. Günlük para akışının 100 bin TL olduğunu söyleyen esnaf, şu sıralarda günde 50 TL bile kazanamadıklarını kaydetti.

GIYNIK mikrofonlarına konuşan Bellapais esnafı, birçok işletmenin kepenk kapattığını ve şimdiden 7 tane dükkanın boş bir şekilde kiralanmayı beklediğini belirtti.

Hükümete çağrıda bulunan esnaf, “Burası pek çok bölgeyi kalkındırma gücüne sahip, artık Bellapais’e gereken önemi gösterin. Üvey evlat gibi olduk” dedi.

“SİYASİLER OY İSTEMEYE GELMESİN, CEVABIMIZ AĞIR OLUR”

Bellapais esnafı hükümetin pandemi sürecini iyi yönetemediğini kaydederken işyeri sahiplerine ve çalışanlara destek paralarını hala alamadıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bu süreçte yapılmasının uygun olmadığın söyleyen esnaf, “Siyasiler oy istemeye gelmesin, çok ağır konuşacağız.” diyerek, seçimi boykot ettiklerini ve sandığa gitmeyeceklerini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu