EğitimGenelKıbrısManşet

Elcil: Vakalardaki ciddi artışı ele alacağız

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil  ve KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş, Sendikal Platformu’n Başbakanlık önnüdeki eyleminin ardından açıklamalarda bulundu.  YDÜ’nün okullarında online eğitim kararı almasının ardından Sağlık Bakanı Ali Pilli ile  bu konunun görüşüldüğünü aktaran Elcil, “Sağlık Bakanlığı konuyu bilmediğini belirterek bizi Eğitim Bakanlığı’na yönlendirdi. Eğitim Bakanlığı ise sorularımızı cevapsız bıraktı. Zaten biliyorduk özel okullar bakanlığının önüne geçmiştir ama bunu bir kez daha görüyoruz” dedi.

Elcil, “KTÖS olarak okullarda yaşanan ciddi vakalar konusunu ele alacağız biz de okullarımızın tümünde online geçeceğiz” dedi.

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş ise,  “Geçtiğimiz yılda bunlar yaşandı. Bu yılda aynı akıbeti yaşıyoruz vakalar patladı. Pazartesi gününden itibaren online eğitime başlanması halinde bu temaslı sayısının azalacağını bildiğimizi ama bir nebze kontrol edilebileceği konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’nı uyardık bize herhangi bir dönüş olmadı. 13 Ocak itibari ile sınavlar başlayacak, karne dahi verilemeyecek noktaya gelinecek” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu