KıbrısManşetSiyasetToplum

Belli bir politikanın sonucu

Harita üzerinde Kıbrıs nerede diye soru sorsanız gösteremeyecek yüzlerce insanı bu ülkenin yasal vatandaşı yaparak irade gaspına varıncaya kadar bir çok alanda yerli halkı mağdur etmek, düpedüz bu ülkeye ve bu ülke insanına ihanet etmektir

UBP, DP, YDP koalisyon hükümeti tek bir oturumda (KKTC gibi küçük ölçekli bir devlette) 101 “istisnai vatandaşlık veriyor”.

Kime neye göre, hangi kıstasları kullanarak golifa dağıtır gibi vatandaşlıklar dağıtılıyor,

Akla mantıkla asla izah edilemeyecek keyfi vatandaşlıklar veriliyor ülkede.

Böylesi küçük bir coğrafyada yerli halkın nüfusunun neredeyse  iki, hatta üç katına varan oranlarda vatandaşlık vermek, Kıbrıslı Türklerin varlığını daha da geriye götürmek  demektir. Elbette bu bilinçli bir politikanın sonucudur. Ve fakat bunun doğru bir yaklaşım olduğunu söylemek mümkün değildir. Çok açık ki ülkeyi yönetenlerin Kıbrıslı  Türkler  ne olur, nasıl yaşar? diye bir gailesi yok. Bu gidişin sonu nere varacak diye bir endişeleri de söz konusu değil.

Düşünün ki yerli halkın nüfusunun kat be kat üstünde bir vesile yaratarak, yasal kılıfına uydurulan sonu nere varır diye düşünmeden vatandaşlıklar veriliyor.

Böyle bir memleket olabilir mi? Yerli halkın nüfusundan fazla vatandaşlık verilen.

Dünya’da eşi benzeri olmayan bir durum bu! Sorumsuzca, hiçbir gayleleri olmadan dağıtıyorlar makamları, arazileri, sattılar satıyorlar olanı da kalanı da.

Vatandaşmış! Parası olana zaten memleket vatan oldu… Bu toprakları vatan yapmak için mücadele veren can veren insanlarımıza yazık…Harita üzerinde Kıbrıs nerede diye soru sorsanız gösteremeyecek yüzlerce insanı bu ülkenin yasal vatandaşı yaparak irade gaspına varıncaya kadar bir çok alanda yerli halkı mağdur etmek, düpedüz bu ülkeye ve bu ülke insanına ihanet etmektir..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu