KıbrısManşet

“Ben yazılımcı olsaydım böyle bir program yazar ve devlete hibe ederdim”

Türkiye'de kullanılan Hayat Eve Sığar (HES kodu uygulaması) hakkında deneyimlerini paylaşan Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, "Eğer bu süre içerinde bu uygulama hayata geçerse tüm ekonomik çarklar dönmeye başlar" ifadelerini kullandı.

Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, sosyal medya uygulamasından Hayat Eve Sığar (HES kodu uygulaması) hakkında deneyimlerini paylaştı. Peki ya nedir Hayat Eve Sığar (HES kodu uygulaması)?,

Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, sosyal medya paylaşımın tamamı ise şöyle:

“Merhaba Arkadaşlar,
Biraz uzun bir yazı olacak ama okumanızı tavsiye ederim.
Türkiye ziyaretimizde bire bir yaşadığım ve tecrübe edindiğim bir durumu sizlerle paylaşmak isterim. Türkiye Cumhuriyeti Covid 19 mücadelesi kapsamında geliştirdiği ve uygulaması ZORUNLU olan bir uygulamayı hayata geçirdi. Peki nedir bu uygulama ve ne işe yarar?
Hayat Eve Sığar ( HES kodu uygulaması )
HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur. Bu kod sadece toplu taşıma araçları, toplu kullanım alanları gibi yerlerde geçirilecek süre boyunca bulaş riskini azaltmak amacına hizmet etmektedir. Ayrıca Covid-19 olan ya da temaslı olan vatandaşların toplu ulaşım aracı kullanmasını ve iş yerlerine girilmesini engelleyen bir uygulamadır.
Özetle Covid-19 mücadelesi kapsamında böylesine büyük bir nüfusa sahip ülke bu uygulama kullanılıyorsa biz neden böyle bir uygulama geliştirip hayata geçirmeyelim ki !!
Memleketimiz de böyle bir uygulamayı yazacak ve hayata geçirecek 100’lerce yazılımcımız var. Hatta bu uygulamaya ek olarak 7 8 günlük PCR zorunluluğu getirilirse bütün işletmeler açılır ve PCR yaptırmayan vatandaşlarımız hiçbir işyerine, kurum ve kuruluşa giremez. Böylelikle aynı zamanda otomatik taramayı da hayata geçirmiş oluruz. Bununla birlikte işyerlerinde tutulan kayıtlara de gerek kalmaz, çünkü uygulama içerisinde gittiğiniz her yer ve işletmeler kayıt altına alınmaktadır. HES kodu uygulaması veya buna benzer basit, kullanışlı bir uygulamanın hayata geçmesi 15 günü almaz düşüncesindeyim. Eğer bu süre içerinde bu uygulama hayata geçerse tüm ekonomik çarklar dönmeye başlar. Küçük bir ölçeğe sahip olduğumuz için herkesin bu uygulamayı kullanması çok basittir ve kullanışlı olacağı düşüncesindeyim.
Özetle sevgili dostlarım, böyle bir uygulamayı hayata geçirebilirsek hiçbir işyerini kapatmamıza gerek kalmadan ülke içerisinde yaşamsal ve ekonomik döngümüzü sürdürebiliriz.
Alınacak PCR test ücretleri de PCR fonu oluşturabilir. Bu fon da özel sektör ve Covid 19 mücadelesi kapsamında kullanılabilir.
Umarım bu anlattıklarımı Covid 19 mücadelesi bağlamında mantıklı ve yerinde bulursunuz. Bu anlattıklarıma ekleme, ilave veya çıkarma yapabilirsiniz.
Ben yazılımcı olsaydım böyle bir program yazar ve devlete hibe ederdim.
Saygılarımla,”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu